Syötävät sävelet - Vieraana säveltäjien pöydissä

12,90 € OVH: 34,90 €
Tilattavissa
SKU
9789522887603

Kulinaristinen teos kuuluisien säveltäjien makumieltymyksistä.

Schubertin mieleen pulppusi sävelmiä hänen veivatessaan kahvimyllyä. Paganini jätti musiikin ohella jälkeensä raviolireseptin. Verdi puolestaan lähetti nuottien mukana kustantajille kinkkuja ja keitto-ohjeita, ja Bach sai osan palkastaan oluena.

Monet säveltäjät ovat olleet herkkusuita, mestarikokkeja ja lahjakkaita syömäreitä. Maku ja sointi ovat samankaltaisia kokonaisvaltaisia aistielämyksiä, joten ei ihme, että moni säveltäjä on musiikin ohella ollut kiinnostunut keittotaiteesta.

Teos Syötävät sävelet - Vieraana säveltäjien pöydissä avaa ovia kaikkien tuntemien klassisen taidemusiikin säveltäjien keittiöihin, keittokomeroihin ja kantakuppiloihin. Teos tarjoilee niin kiehtovaa kulttuurihistoriaa kuin ruokaohjeita, joiden myötä voi sukeltaa itse menneiden aikojen makumaailmoihin. Kaunis, valokuvakuvitettu teos on ilo myös silmälle.

FT Susanna Välimäki on musiikintutkija, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on Turun yliopiston musiikkitieteen yliopistonlehtori ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Susanna Välimäki
Formaatti Sid. 141s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Kirjapaja
Copyright 2019