Pääsiäiskortit

7 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

Tilaa pääsiäiskortit Sacrumin verkkokaupassa 

Pääsiäiskorttien tilaaminen netistä on vaivatonta. Verkkokaupassamme on monipuolinen ja ainutlaatuinen valikoima kristillisiä pääsiäiskortteja. Jotta korttien ostaminen olisi helppoa ja nopeaa, olemme koonneet valmiiksi erilaisia korttilajitelmia. Netistä tilaaminen antaa mahdollisuuden vertailla kortteja ja hintoja rauhassa kotona, mutta myös Kalevankadun myymälästä löytyy laaja valikoima yksi- ja kaksiosaisia pääsiäiskortteja. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi sekä verkkokauppaamme että myymäläämme pääsiäiskorttiostoksille! 

Sacrumin pääsiäiskorttien monipuolinen valikoima

Hengellinen teema on vahvasti läsnä pääsiäiskorttivalikoimassamme. Kristilliset pääsiäiskortit muistuttavat pääsiäisen todellisesta merkityksestä kuvin ja sanoin. Löydät meiltä kristilliset pääsiäiskortit, jotka esittävät hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumia, kuten Jeesuksen saapuminen Jerusalemiin aasilla ratsastaen, viimeinen ehtoollinen, ristiinnaulitseminen ja tyhjä hauta. Kristilliset pääsiäiskortit sisältävät usein siunauksen toivotuksia ja raamatunlauseita.  

Sacrumin valikoimasta löytyy myös Viimeinen ehtoollinen -teemainen pääsiäiskorttipalapeli, joka on erinomainen lahjaidea merkitykselliselle, persoonalliselle pääsiäismuistamiselle.

Vanhanajan pääsiäiskortit luovat tunnelmaa

Perinteiset vanhanajan pääsiäiskortit vievät vastaanottajan nostalgisiin tunnelmiin ja keväisiin maisemiin. Martta Wendelinin vanhanajan pääsiäiskortit ovat hyvä valinta, jos haluat lähettää ripauksen menneen ajan pääsiäistunnelmaa läheisillesi. Suomalaisen kuvataiteilijan postikortti on oiva valinta ulkomaille lähetettäväksi.

Pääsiäiskorteissa esiintyy kukkaan puhkeavia sipulikasveja

Pääsiäistä vietetään kevään kynnyksellä, mikä näkyy myös pääsiäiskorttien kuva-aiheissa. Kauniit kukkakortit eivät ole sattumalta suosittuja pääsiäiskortteja, vaan kukkiin liittyy vahva hengellinen sanoma. Pääsiäiskorteissa useimmiten esiintyvät narsissit, krookukset ja tulppaanit ovat kaikki sipulikasveja, joiden puhkeaminen kukkaan pitkän talven jälkeen heijastaa pääsiäisen sanomaa: ylösnousemusta ja elämän voittoa kuolemasta.

Pääsiäiskorttien kuvituksessa näkyy kristillinen symboliikka 

Pääsiäiskortit ovat täynnä kristillistä symboliikkaa, joka kuvastaa ylösnousemusta, uutta elämää ja iloa. Hauskoissa pääsiäiskorteissa seikkailevat puput ja tiput, mutta miten ne liittyvät pääsiäiseen ja mitkä uskomukset löytyvät symboliikan takaa? 

Pääsiäispupu: Erään uskomuksen mukaan jänis nukkuu aina silmät auki. Tästä syystä se on yhdistetty Jeesukseen, joka ei kuollessaankaan nukkunut ikuiseen uneen.

Tiput, kanat ja kukot: Tiput ovat uuden elämän ja Kristuksen ylösnousemuksen vertauskuva. Poikasiaan hoivaava kana muistuttaa Jumalan huolenpidosta ja turvasta. Kukko on valppauden ja kestävyyden symboli, joka muistuttaa siitä, kuinka Pietari kielsi Jeesuksen kolme kertaa.

Pääsiäismuna: Pääsiäismuna symboloi ylösnousemusta ja uutta elämää. Munan kova kuori kuvastaa Jeesuksen suljettua hautaa, josta elämä murtautui ulos. Pääsiäismunien historia ulottuu esikristilliseen aikaan, jolloin muna oli luomisen, hedelmällisyyden ja kasvun symboli. 

Pajunoksat: Pajut ovat suomalainen versio palmunoksista, joita väkijoukko heitti aasilla ratsastaneen Jeesuksen eteen. Vaikka pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, pajut ovat yleensä ainoita Suomen luonnossa pääsiäisen aikaan kukkiva oksia. Pajunoksat muistuttavat Kristuksen kuninkuudesta. 

Rairuoho: Rairuohon kasvattaminen on melko uusi perinne, joka tuo mieleen kevään ja uuden elämän odotuksen. Nopeasti kasvavan rairuohon joukkoon asetellaan usein pääsiäismunia, tipuja, pupuja ja kukkia.

Pääsiäiskukat: Valkoiset ja keltaiset kukat, kuten narsissit ja pääsiäisliljat, ovat pääsiäisen suosikkeja. Narsissi symboloi Jeesuksen ylösnousemusta ja kuoleman voittamista, kun taas pääsiäislilja edustaa puhtautta ja viattomuutta, muistuttaen siitä, että synnitön Jeesus kuoli ihmisten puolesta.

Pääsiäisen värit: Pääsiäinen tuo monille mieleen keltaisen värin, mutta kirkossa liturginen väri on pääsiäissunnuntaina valkoinen. Kiirastorstain katumusta, odotusta ja parannusta kuvaava violetti väri sekä pitkäperjantain musta murheen ja surun väri vaihtuvat pääsiäissunnuntaina ilon, kiitoksen ja puhtauden väriksi. 

Ideoita pääsiäiskorttien kirjoittamiseen

Pääsiäiskortin teksti on tärkeä osa kortin viestiä. Moneen kristilliseen pääsiäiskorttiin on painettu valmiiksi ”Siunattua pääsiäistä” -toivotus tai raamatunjae, mutta halutessasi voit hyödyntää myös näitä toivotuksia ja raamatunkohtia pääsiäistoivotusta kirjoittaessa:

       "Siunattua pääsiäistä!"

       ”Kristus on ylösnoussut!”

       "Rauhallista pääsiäistä ja aurinkoista kevättä!"

       "Jeesuksen ylösnousemuksen iloa ja valoa sydämeesi."

       "Toivotan sinulle siunattua pääsiäistä ja valoisaa kevättä."

       "Pääsiäisen rauhaa ja toivoa ympärillesi."

       "Sydämelliset pääsiäisterveiset sinulle ja läheisillesi."

Lisäksi voit sisällyttää raamatunkohtia, kuten:

"Älkää pelästykö. Te etsitte Jeesus Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu. Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä." (Mark. 16:6)

" Minä olen hyvä paimen, oikea paimen, joka panee henkensä alttiiksi lampaiden puolesta." (Joh. 10:11)

”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Näiden toivotusten ja raamatunkohtien avulla voit luoda henkilökohtaisia ja merkityksellisiä pääsiäistervehdyksiä, jotka tuovat vastaanottajalle iloa ja hengellistä rohkaisua.

Pääsiäiskortit postiin 2025

Muista lähettää pääsiäiskortit ajoissa ja ulkomaille lähetettäessä huomioi, että postittaminen kestää entistä pidempään. Tarkista, että olet kirjoittanut vastaanottajan täydelliset osoitetiedot, kuten etu- ja sukunimen, katuosoitteen, talon numeron, rapun ja asunnon numeron, sekä postinumeron ja postitoimipaikan. 

Pääsiäiskorttien tilaaminen Sacrumin verkkokaupasta

Ainutlaatuiset pääsiäiskortit saat tilattua vaivattomasti meidän verkkokaupasta. Toimitamme pääsiäiskortit postitse kaikkialle Suomeen. Keskimääräinen toimitusaika on noin viikko, paitsi niiden tuotteiden osalta, jotka valmistetaan tilauksen perusteella. Voit lukea lisää toimitusehdoista täältä.

Pääsiäiskorttiperinne Suomessa alkoi 1800-luvun lopulla 

Pääsiäiskorttien lähettämisen tapa alkoi yleistyä Suomessa ja maailmalla 1800-luvun lopulla. Alkuvaiheessa kortit olivat joko mustavalkoisia tai värillisiä, ja niiden etupuolelle jätettiin tilaa henkilökohtaisille tervehdyksille, koska kortin takapuolelle sai laittaa vain postimerkin ja vastaanottajan osoitteen. Saksassa kehitettiin vuonna 1902 postikorttimalli, jossa kortin takapuoli jaettiin kahteen osaan: oikea puoli osoitetiedoille ja vasen puoli kirjoittamista varten. Tapa yleistyi nopeasti ja on käytössä yksiosaisissa postikorteissa edelleen.

1900-luvun alussa korttien kuvituksissa alettiin käyttää valokuvia. Alun perin mustavalkoiset kuvat väritettiin elävämmiksi. Väritetyissä korteissa näkyi usein lapsiaiheita, lampaita, kanoja ja munia – aivan kuten nykyäänkin. Vaikka jotkut kuva-aiheet ovat pysyneet samoina, pääsiäiskortteihin ovat tallentuneet myös kunkin aikakauden keskeiset tapahtumat ja kehitysaskeleet. Autot, junat ja lentokoneet liitettiin ennestään tuttuun pääsiäiskuvastoon.

Sota-aikana korttien lähettäminen väheni huomattavasti, mutta perinne elpyi toisen maailmansodan jälkeen ja pysyi merkittävänä 1960-luvulle saakka. Muutaman hiljaisen vuosikymmenen jälkeen pääsiäiskorttiperinne alkoi elpyä taas 1990-luvulla, ja nykyisin pääsiäinen on kolmanneksi suosituin korttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen.

Miten pääsiäisen ajankohta määritellään?

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain. Sen viettäminen alkaa aikaisintaan 22. maaliskuuta ja päättyy viimeistään 25. huhtikuuta, riippuen maasta sekä kirkkokunnasta. Tästä syystä ajankohdan määritteleminen ei ole aivan yksinkertaista, ja ajankohta voi vaihtelee. Perussääntönä on, että pääsiäissunnuntai on kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeinen sunnuntai. Sääntöön on olemassa kuitenkin poikkeuksia, joten ajankohta on helpointa varmistaa kalenterista. 

Suomessa pääsiäisen ajankohta on sama kaikissa suurimmissa kirkkokunnissa, mukaan lukien Suomen evankelis-luterilainen kirkossa, Suomen ortodoksisessa kirkossa ja Suomen katolisessa kirkossa. Tämä yhtenäisyys helpottaa pääsiäisen viettoa ja tuo eri kirkkokunnat yhteen juhlimaan Kristuksen ylösnousemusta samanaikaisesti.

Copyright 2019