Kynttilät

Juhava-kynttilä palaa puhtaasti ja kirkkaalla liekillä jo vuodesta 1943

Kirkollisten tarvikkeiden ja kristillisten kirjojen erikoisliike Sacrum myy kotimaisia kynttilöitä Helsingin myymälässä ja verkkokaupassa. Kynttilöissämme korostuvat: 
  • kotimaisuus
  • puhtaus
  • käsityö

Juhavan perinteikäs kynttilätehdas tunnetaan 100 % steariinista valmistetuista, puhtaan valkeista kirkkokynttilöistä. Kirkkokäytössä olevien kynttilöiden laatuvaatimukset ovat erittäin korkeat, eivätkä kynttilät saa palaessaan aiheuttaa vahinkoa kirkossa nokeamalla arvokkaita alttaritauluja ja -tekstiilejä. Yhtä hyvin kotona on syytä kiinnittää huomiota puhtaaseen hengitysilmaan. Korkealaatuiset kirkkokynttilät ovat paras valinta myös kotiin.

Puhtaan sisäilman kannalta ei ole samantekevää, minkälaisia kynttilöitä poltat. Kynttilän raaka-aineilla on suuri merkitys sen kannalta, mitä kynttilän palamisen seurauksena vapautuu hengitysilmaan. Raaka-aineet vaikuttavat myös kynttilän paloaikaan ja muihin palo-ominaisuuksiin. Kynttilöitä valmistetaan pääasiassa steariinista, parafiinista, näiden seoksista tai mehiläisvahasta. Esimerkiksi kaupoissa yleisesti myytävän parafiinikynttilän palamislämpötila on steariinikynttilää alhaisempi ja epätäydellisen palamisen seurauksena ilmaan päätyy erilaisia epäpuhtauksia.

Juhavan kirkkokynttilät ja alttarikynttilät valmistetaan 100 % steariinista ja ne ovat palo-ominaisuuksiltaan ylivoimaisia muihin kynttilöihin verrattuna. Steariinikynttilän runsas happipitoisuus takaa sen, että Juhava kynttilä palaa kauniilla, suurella ja kirkkaalla liekillä. Juhavan kynttilöissä ei ole kellastumista ja nokeamista aiheuttavia epäpuhtauksia – keskimääräinen noki-indeksi 0,16 on erittäin alhainen. Puhtaasti palava kynttilä on valinta ympäristön ja terveyden puolesta.

Koska steariinin koneellinen käsittely onnistuu vain hyvin kapeiden kynttilöiden kohdalla, kaikki hiemankaan paksummat kynttilät on valmistettu Pieksämäen kynttilätehtaalla käsin valamalla. Juhavan kynttilätehtaalla Pieksämäellä valmistetaan kynttilöitä suomalaista työtä ja ympäristöä kunnioittaen. Katso, miten suomalaiset kynttilät valmistuvat käsityönä Juhava - Pieksämäki -kynttilätehtaalla:

Katso video Juhavan kynttilöistä

Sacrumista saat myös kynttilänjalat niin tuikuille kuin tuohuksille ja kyntteliköt kirkkokynttilöille.

Kynttilöiden tilaaminen verkkokaupasta on helppoa. Kynttilälähetyksiin lisätään rahtikulut toteutuneen mukaan, myös verkkopankki- tai korttimaksettuihin tilauksiin. Kynttilätilauksiin lisätään rahtikulujen lisäksi särkyvä-lisäpalvelu 10,00 €.  

Yli 1000 € kynttilätilaukset aina rahtivapaasti yhteen osoitteeseen Suomessa!

Muista myös huoltaa kynttilät oikein. Lue lisää kynttilätehtaan verkkosivuilta. 

  1. Pöytäkynttilät

  2. Alttarikynttilät

  3. Pallokynttilä

  4. Kastekynttilät ja elämänkaarikynttilät

  5. Kynttilänjalat

  6. Kynttilätarvikkeet

Copyright 2019