Oravien sota

22,00 €
Varastossa
SKU
9789520425708

Teos avaa yleismaailmallista ja ajatonta aihetta lapsentasoisesti. Lukutavasta riippuen tarina on luettavissa kahdella eri tavalla: oravaveljesten välisestä keskinäisestä taistelusta kertovana faabelina tai Suomen vuoden 1918 sisällissotaa lapsen kanssa käsittelevänä kuvakirjana.

Oravien sota on vaikuttava ja viisas kuvakirja Suomen vuoden 1918 tapahtumista. Lukutavasta riippuen kirjaa on mahdollista käsitellä lapsen kanssa kahdella eri tavalla: se voidaan lukea joko puhtaasti oravaveljesten keskinäisestä taistelusta kertovana faabelina tai sen kautta voidaan käsitellä sisällissotaamme lapsentasoisesti.

Oravaveljekset Valtteri ja Pekka asuvat naapuripuissa. Isoveli Valtterin puussa on paljon käpyjä, mutta pikkuveli Pekan puu antaa vähemmän satoa. Kun ankara talvi koittaa, Valtterilla ja hänen ystävillään on lokoisat oltavat, mutta Pekalta loppuu ruoka. Silloin veljesten välille puhkeaa iso riita. Valtteri saa taustatukea Sudelta, Pekka Karhulta.

Oravien sota on syntynyt yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa, jossa huomattiin, ettei Suomessa ole lastenkirjoja sisällissodastamme. 

Arvostettu runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori on kirjoittanut monia lastenkirjoja, mm. kuvakirjan maahanmuuttajaperheistä, Mennään jo naapuriin sekä avioerolapsesta kertovan Kaksi kotia. 

Martin Baltscheit on tunnettu ja palkittu saksalainen kuvittaja ja lastenkirjailija.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Riina Katajavuori, Martin Baltscheit
Formaatti Sid. 48 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Tammi 2021
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019