Läsnäoleva Kristus - Tuomo Mannermaan koulu teologian ja kirkon asialla

26,00 €
Varastossa
SKU
9789527272138
Läsnäoleva Kristus - Tuomo Mannermaan koulu teologian ja kirkon asialla

Läsnäoleva Kristus - Tuomo Mannermaan koulu teologian ja kirkon asialla

Tuomo Mannermaa (1937–2015) pyrki teologisen ajattelutyönsä kautta vaikuttamaan samalla kertaa niin kansainväliseen tutkimukseen, ekumeeniseen dialogiin kuin suomalaisiin kirkollisiin uudistuksiin. Tässä tutkimuksessa kuvataan Mannermaan kokonaisvaltaisen elämäntyön osa-alueet alkuperäislähteiden avulla.

Lukuisat Mannermaan oppilaat etenivät vaikuttajahahmoiksi kirkossa ja yliopistossa. He muodostivat 1980-luvulta 2010-luvulle saakka varsin yhtenäisen koulukunnan, jonka piirissä opettajan perintöä tulkittiin uusia tilanteita silmälläpitäen. Kirjassa dokumentoidaan tämä ryhmänmuodostus ja sen monimuotoinen vaikutus ekumeeniseen dialogiin ja globaaliin luterilaiseen teologiaan.

Kirja esittää myös kokonaishahmotuksen Suomen evankelisluterilaisen kirkon uusimman historian johtavista aatteista. Kansankirkon ja herätysliikkeiden välinen kilpailu korvautuu 1980-luvulta alkaen uudenlaisella "aktiivisen uskon" ja "asetetun uskon" jännitteellä. Tässä jyrkentyvässä vastakkainasettelussa Tuomo Mannermaan koulu asemoi itsensä kirkon keskilinjan määrittelijäksi ja kirkollisen teologian linjanvetäjäksi.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Kari Kopperi, Risto Saarinen
Formaatti Nid. 242s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Suomen Teologinen Kirjallisuusseura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Yhteisöjen kirkko
    Yhteisöjen kirkko
    29,70 € OVH: 33,00 €
  2. Tarinoita toisilta
    Tarinoita toisilta
    21,50 € OVH: 24,00 €
Copyright 2019