Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni - Paaviuden historia Pietarista Gregorius suureen

32,90 €
Varastossa
SKU
9789519831237

Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni - Paaviuden historia Pietarista Gregorius suureen

Kirja tarjoaa kattavan ja perusteellisen esityksen paavi-instituution syntyvaiheista ja kehityksestä ensimmäisten kristillisten vuosisatojen aikana.

 

Paavi tunnetaan maailman suurimman kristillisen yhteisön johtajana, mutta mistä kaikki alkoi? Kuinka pienestä kalastajakylästä lähteneen liikkeen johtohahmosta tuli keisarillisen Rooman kaupungin ylin sillanrakentaja - Summus Pontifex? Miten Rooman piispan asema ja rooli kehittyivät ensimmäisten vuosisatojen myllerryksissä, oppikiistojen, sotien ja kansainvaellusten repiessä Rooman valtakuntaa?

Tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni - Paaviuden historia Pietarista Gregorius Suureen tarjoaa kattavan esityksen muinaisen instituution syntyvaiheista. Paaviuden näkökulmasta tarkastellaan kristittyjen vainojen aikaa, heidän liikkeensä nousua valtauskonnoksi ja läntisen valtakunnan yhteiskuntajärjestyksen murentumista. Instituution takana on ihminen, ja teos huomioikin myös historiankirjoituksessa vähemmälle huomiolle jääneiden paavien persoonat ja vaikutukset niin paimenina kuin opettajinakin.

Teoksen runsas ja monipuolinen kuvitus syventää kirkon ja yhteiskunnallisen historian ymmärtämistä. Kuvat Rooman katakombien piirtokirjoituksista ja erilaisesta esineistöstä aina viime vuosisadan taiteeseen ilmentävät, kuinka eurooppalainen yhteiskunta ja kulttuuri ovat rakentuneet kristillisroomalaiselle perustalle. Tästä perinnöstä on merkkejä myös harmaakivikirkoissamme. Kristillisyys ja Rooma tiivistyvät Pietarin istuimessa, josta tuli kallio koko läntiselle kristikunnalle.

Jaro Karkinen on kirkkonummelainen kirjailija, jolta on aikaisemmin julkaistu myös scifiä ja fantasiaa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri ja opiskellut yleistä historiaa Jyväskylän yliopistossa. Gradutyönsä hän on tehnyt Italian 1990-luvun poliittisesta kriisistä. Paaviutta kohtaan Karkinen on tuntenut vetoa lapsuudesta asti.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jaro Karkinen
Formaatti Sid. 514 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Studium Catholicum
Copyright 2019