Diakonia. Nyt. - Näkökulmia vaikuttavaan auttamistyöhön

35,90 € OVH: 39,90 €
Varastossa
SKU
9789523545397

Mitä diakonia on 2020-luvulla ja minkälaisia haasteita sen voidaan odottaa kohtaavan tulevaisuudessa?

Teoksessa käydään keskustelua diakoniatyön käsitteen laaja-alaisuudesta sekä työn merkityksestä ja asemasta nyky-yhteiskunnassa. 

 

Ajankohtaisessa artikkelikokoelmassa laajennetaan diakoniatyö käsitettä hätä- ja ruoka-avusta vaikuttavaan auttamistyöhön. Teoksessa kuvataan raikkaasti uudenlaisia diakoniatyön tekemisen tapoja, yhteistyön ja vaikuttamisen mahdollisuuksia sekä diakonian merkitystä ja asemaa osana yhteiskunnan palveluverkostoja.

Teos sopii ammattiikirjaksi työn kehittämisen tueksi diakonian kentällä työskenteleville henkilöille sekä laaja-alaisesti oppikirjaksi kirkon alan opintoihin. Se myös avaa erilaisille yhteistyökumppaneille ja päättäjille laajentuneen diakoniatyön käsitteen merkitystä yhteiskunnassa.

Kirjan kirjoittaneet diakoniatyön ammattilaiset sekä työtä ulkopuolelta katsovat asiantuntijat tuovat sen sisältöön toisiaan merkittävästi täydentäviä ja tukevia näkökulmia: Mervi Aalto-Kallio, Laura Arikka, Tiina Haukijärvi, Heikki Hiilamo, Kaisamari Hintikka, Saara Huhanantti, Tarja Huttunen, Kirsi Jaakonaho, Hanna Kelokaski, Jyri Komulainen, Terhi Lahdensalo, Elina Leppihalme, Erica Mäkipää, Veera Wallenius, Katri Valve, Varpu Wiens ja Joakim Zitting.

Saara Huhanantti on sosionomi-diakoni (YAMK) ja työskentelee johtavana diakoniatyöntekijänä Tikkurilan seurakunnassa. Hän toimii Diakoniatyöntekijöiden liiton puheenjohtajana.

Veera Wallenius on sairaanhoitaja-diakonissa (YAMK) ja työskentelee diakonian kehittäjänä Malmin seurakunnassa. Hän toimii luottamustehtävässä mm. Diakonian tutkimuksen seuran hallituksessa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Saara Huhanantti, Veera Wallenius (toim.)
Formaatti Nid. 222s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Kirjapaja
Copyright 2019