Taakkana läheisriippuvuus (e-kirja)

16,90 €
Varastossa
SKU
9789522881106

Taakkana läheisriippuvuus (e-kirja)

Täydellisyydentavoittelija, sovittelija, määräilijä, ylisuorittaja, työriippuvainen, viihdyttäjä, Puuha-Pete, draamakuningatar, narsisti, ovimatto, uhri... Läheisriippuvuus ilmenee monella tapaa. Yhteistä kaikille rooleille on, että ihminen keskittyy toisten elämään, ongelmiin ja tarpeisiin. Oma elämä jää silloin elämättä.

Ostamasi e-kirja toimitetaan sinulle tilauksessa antamaasi sähköposti-osoitteeseen.

 

Taakkana läheisriippuvuus (e-kirja)

Täydellisyydentavoittelija, sovittelija, määräilijä, ylisuorittaja, työriippuvainen, viihdyttäjä, Puuha-Pete, draamakuningatar, narsisti, ovimatto ja uhri. Läheisriippuvuus ilmenee monella tapaa. Yhteistä kaikille rooleille on, että ihminen keskittyy toisten elämään, ongelmiin ja tarpeisiin. Oma elämä jää silloin elämättä.

Läheisriippuvuus on jo lapsuudessa opittu suojautumis- ja puolustautumiskeino. Sen avulla ihminen pyrkii välttämään hylätyksi ja torjutuksi tulemisen. Esimerkiksi läheisen narsismi, päihde- tai muu riippuvuus, krooninen sairaus tai mielenterveysongelmat saattavat johtaa läheisriippuvaiseen käyttäytymiseen.

Kun läheisriippuvuutensa tiedostaa, siitä voi vapautua, kuten muistakin riippuvuuksista. Se edellyttää kokemusta omasta arvokkuudesta ja vastuun ottamista omasta elämästä.

Kirjan kirjoittaja Ben Malinen on teologian tohtori.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ben Malinen
Formaatti ePub
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Kirjapaja
Copyright 2019