Reformaatio

29,00 € OVH: 35,50 €
Varastossa
SKU
9789527189115
Oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.
Reformaation ristiriitaisuutta ei käy kiistäminen. Jumalattomaan menoon jumalistuminen vaali yhteiskuntarauhaa ja käänsi veljen veljeä vastaan, innoitti poliittisia radikaaleja ja voimisti maallisen valtiaan arvovaltaa. Se raastoi kuvia ja johdatti taitelijat uusien aiheiden äärelle. Ja Jumalan sanaan vedottiin yhtä hanakasti Pariisin verihäissä kuin teologisessa debatissa.

Mutta oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall ei lähde suunnistamaan uskonnollisten vakaumusten miinakentälle vaan jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia syitä ja vaikutuksia. Reformaatio on leikkisän oppinut esitys ilmiöstä, jossa mikään ei ole niin yksinkertaista kuin näyttää.

Lisätietoja
Fyysinen koko 196 mm x 128 mm x 12 mm
Kirjailija / Artisti Marshall Peter
Formaatti nid 157 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Eurooppalaisen filosofian seura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019