• 020 754 2350

Reformaatio

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Marshall Peter
Fyysinen koko 196 mm x 128 mm x 12 mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Eurooppalaisen filosofian seura
Formaatti nid 157 s.

Reformaatio

Oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.
TAI
29,00 €

OVH: 35.50 €

Tuotenumero: 9789527189115

Saatavuus: Varastossa


Reformaation ristiriitaisuutta ei käy kiistäminen. Jumalattomaan menoon jumalistuminen vaali yhteiskuntarauhaa ja käänsi veljen veljeä vastaan, innoitti poliittisia radikaaleja ja voimisti maallisen valtiaan arvovaltaa. Se raastoi kuvia ja johdatti taitelijat uusien aiheiden äärelle. Ja Jumalan sanaan vedottiin yhtä hanakasti Pariisin verihäissä kuin teologisessa debatissa.

Mutta oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall ei lähde suunnistamaan uskonnollisten vakaumusten miinakentälle vaan jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia syitä ja vaikutuksia. Reformaatio on leikkisän oppinut esitys ilmiöstä, jossa mikään ei ole niin yksinkertaista kuin näyttää.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä