Missä syrjä sijaitsee? Kun kaupunki ei ole kaikki

26,90 € OVH: 29,90 €
Varastossa
SKU
9789523543355

Omakohtaisia kokemuksia erilaisten asuinalueiden eroavaisuuksista.

Missä syrjä sijaitsee? Kun kaupunki ei ole kaikki kertoo ikuisesta "taisteluparista" - maaseutu vai kaupunki? Suurkaupunki vai pikkukaupunki? Stadi vs. Lande? Täällä vai siellä vai sekä täällä että siellä? Viimeistään koronavuosi on saanut monet miettimään myös asuinpaikkaansa. Peräkylät ovat tehneet paluun ja trendsetterit hakeutuvat maaseudun rauhaan.

Millaista on elämä kasvukeskusten ulkopuolella? Mikä saa ihmisen vaihtamaan suurkaupungin pienempään paikkakuntaan? Entä mitä aluepolitiikka, tuo karvalakkilähetystöjen jykevä turvasana, tänä päivänä oikeastaan tarkoittaa, ja miksi sillä on merkitystä ihan jokaiselle, kuljetpa raitiovaunulla tai potkukelkalla?

Silja Keräsen teos on omakohtainen matka alueiden Suomeen ja elämisen myötä- ja vastamäkiin siellä, mitä tavataan kutsua maaseuduksi; kyliin, kuntiin ja pikkukaupunkeihin.
Teos etsii ja löytää vastauksia siihen, millainen on elävä Suomi tänään ja tulevaisuudessa.

Silja Keränen on Helsingin ja Singaporen kautta takaisin kotiseudulle Kajaaniin palannut diplomi-insinööri. Vihreänä poliitikkona Kainuussa toimiessaan hän on saanut perehtyä siihen, mistä alueiden elinvoima syntyy.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Silja Keränen
Formaatti Nid. 256s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Kolme pyhää
    Kolme pyhää
    12,90 € OVH: 25,90 €
  2. Reformaatio
    Reformaatio
    29,00 € OVH: 35,50 €
Copyright 2019