Koptimarttyyrit

25,90 € OVH: 29,00 €
Varastossa
SKU
9789518889208

Koptimarttyyrit kertoo erään arabimaan elämästä raamatullisen menneisyyden ja Uuden Kairon ostoskeskusten välimaastossa. Kulttuurien välisen taistelun aikoina koptivähemmistöstä on tullut islamilaisessa Egyptissä poliittinen tekijä - ja eräänlainen uskonnollinen vaihtoehtoyhteiskunta.

Vuonna 2017 Martin Mosebach vieraili Egyptissä niiden 21 koptilaisen miehen kotikylässä El-Orissa, jotka olivat kaksi vuotta aiemmin joutuneet Libyan rannikolla ISIS-terroristien murhaamiksi. Mosebach tapasi edesmenneiden koptimiesten piispan sekä papit ja vieraili heidän kirkoissaan ja luostareissaan. Hän kävi miesten kodeissa ja perheiden luona ja tutustui länsimaiselle ihmiselle vieraaseen kulttuuriin ja elinympäristöön. Syntyi matkakertomus, jossa seurataan elävän perinteen jälkiä menneisyydestä nykypäivään.

Martin Mosebach (s. 1951) on saksalainen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja, runoteoksia sekä käsikirjoituksia elokuviin, teatteriin ja radioon. Koptimarttyyrit on hänen ensimmäinen tietokirjansa.

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Martin Mosebach
Formaatti Nid. 300s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Perussanoma 2023
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019