Bysantin historia

32,40 € OVH: 36,00 €
Tilattavissa
SKU
9789524950978
Kattava johdantoteos Bysantin historiaan.

Bysantin historia on kokonaisesitys Bysantin lähes tuhatvuotisesta valtakunnasta. Se käsittelee valtakamppailujen, sotien ja kulttuurielämän lisäksi yhteiskunnan toimintatapoja ja talouselämää sekä etsii niistä selityksiä valtakunnan kukoistukselle ja lopulta kukistumiselle vuonna 1453.

Bysantin perusta syntyi, kun keisari Konstantinus I Suuri perusti vuonna 330 Konstantinopolin ja teki siitä Rooman imperiumin pääkaupungin, uuden Rooman. Kaupungin ympärille muotoutunut Itä-Rooman keisarikunta yhdisti Euroopan, Aasian ja Afrikan rajalla monia kansoja ja kulttuureja yhteisen kristillisen ja kreikankielisen hallinnon alle.

Juuri Bysantin kautta antiikin kirjallinen ja kielellinen perinne välittyi eteenpäin sekä islamilaiseen maailmaan että myöhemmin Länsi-Euroopan renessanssihumanisteille.

Kirja koostuu kahdeksasta pääluvusta. Kirjan alusta löytyy johdannon lisäksi karttaluettelo ja esipuhe suomalaiseen laitokseen ja loppuun on sijoitettu sanasto Bysantin historiaan liittyville termeille sekä liiteosat.

John Haldon on kansainvälisesti tunnettu Bysantin-tutkija. Hän toimii historian ja Kreikan tutkimuksen professorina Princetonin yliopistossa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Haldon John, Hakkarainen Mika
Formaatti nid. 254 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017, Gaudeamus
Copyright 2019