• 020 754 2350

Darwin ja Jumala

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Nick Spencer
Fyysinen koko 110 x 178 mm
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Tomas von Marten
Formaatti Nid. 197 s.

Darwin ja Jumala

Darwin ja Jumala kertoo koskettavan, kiehtovan ja hätkähdyttävän tarinan eräästä aikamme merkittävimmistä tiedemiehistä.
TAI
15,90 €
Tuotenumero: 9789529408757

Saatavuus: Varastossa


Nick Spencerin teos Darwin ja Jumala on mainio johdanto Charles Darwinin uskonnolliseen ajatteluun ja sen kehitysvaiheisiin. Samalla se tarjoaa valaisevan kuvauksen Darwinin ajan uskonnollisesta, kulttuurisesta ja sosiaalisesta tilanteesta ja erityisesti luonnontieteellisen maailmankatsomuksen ja Raamatun jumalakäsityksen välisestä kamppailusta 1800-luvun Englannissa.

Charles Darwin aloitti vuonna 1831 tutkimusalus HMS Beaglella viiden vuoden mittaisen matkan, joka toisaalta kesti hänen koko loppuelämänsä ajan. Tutkimusmatkan aikana hänen mielessään alkoi muhia käänteentekevä tieteellinen teoria eläinlajien vähittäisestä kehittymisestä ja polveutumisesta toisistaan. Evoluutioteoria pakotti hänet pohtimaan myös uskonnollisia näkemyksiä. Alkoi henkinen matka perinteisestä kristinuskosta teismin kautta kohti vanhuusvuosien agnostismia.

Nick Spencer piirtää elävän kuvan Darwinista etsimässä vastauksia elämän peruskysymyksiin. Mitä ajatella Jumalasta, maailmankaikkeudesta, moraalista ja tietoisuudesta? Onko luonnossa suunnitelmallisuutta ja tarkoitushakuisuutta? Spencer hyödyntää Darwinin teosten lisäksi tämän julkaisemattomia käsikirjoituksia, muistiinpanoja ja kirjeenvaihtoa. 

Nick Spencer on brittiläisen uskontoa ja yhteiskuntaa tutkivan Theos -ajatushautomon tutkimusjohtaja.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä