Yhteistä matkaa

Tarjoushinta 7,00 € Norm. hinta 29,00 €
Tilattavissa
SKU
9789516244023

Teologian tohtori Seppo Löytty piirtää kirjassaan henkilökuvia elämänsä varrella tapaamistaan ihmisistä. Mukana on niin sukulaisia, koulukavereita ja teologisen tiedekunnan opettajia kuin työtovereita ja ystäviä Suomesta ja Afrikasta.

 

Teologian tohtori Seppo Löytty piirtää kirjassaan henkilökuvia elämänsä varrella tapaamistaan ihmisistä. Mukana on niin sukulaisia, koulukavereita ja teologisen tiedekunnan opettajia kuin työtovereita ja ystäviä Suomesta ja Afrikasta.

”Matka on ollut pitkä. Ajattelen lapsuuttani, haastavaa ajanjaksoa, jolloin meistä maalaisista tuli kaupunkilaisia, ja sitä seurannutta rankkaa sota-aikaa. Koulu- ja opiskeluvuodet Helsingissä olivat minulle, hiljaiselle ja ujolle, uutta ja outoa. Työvuodet lähetystyöalueilla ja Suomen seurakunnissa olivat vaativia. Se oli pitkä tie, jota ystävät monin tavoin lyhensivät ja helpottivat”, Löytty toteaa kirjansa esipuheessa.

 Kirjassa esiteltyjä henkilöitä ovat esimerkiksi professorit Seppo A. Teinonen ja Osmo Tiililä, Namibian itsenäisyystaistelijat Sam Nujoma ja Kahumba kaNdola, suomalaiset työtoverit ja ystävät Erkki Malkavaara, Matti Koponen ja Olli Valtonen – sekä monet muut.

”Muistoja kohtaamistaan merkittävistä henkilöistä ja tapahtumista kantaa mielessään elämänsä loppuun asti. Hupaiset, jännittävät, ainutlaatuiset, ehkä joskus hankalatkin tapahtumat ovat kuin suurikokoisia helmiä ystävyyden verkostossa”, Löytty kirjoittaa.

 Teologian tohtori Seppo Löytty (s. 1929) toimi lähetystyössä Namibiassa vuosina 1957–67. Tämän jälkeen hän työskenteli Suomessa, mm. Ylöjärven kirkkoherrana, Mikkelin tuomiorovastina, Kansan Raamattuseuran julistustyöntekijänä sekä Suomen Lähetysseuran lähetyskasvatussihteerinä. Vuosina 1985–87 hän opetti teologiaa Makumiran korkeakoulussa Tansaniassa. Nykyään Löytty asuu Tampereella.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Löytty, Seppo
Saatavuus Heti saatavana
Formaatti sid. 168 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Suomen Lähetysseura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Janoan elävää vettä
  Janoan elävää vettä
  Tarjoushinta 6,00 € Norm. hinta 25,00 €
 2. 10 matkaa Mongoliaan
  10 matkaa Mongoliaan
  6,90 € OVH: 27,00 €
 3. Pianomies Hillel Tokazier
  Pianomies Hillel Tokazier
  25,20 € OVH: 28,00 €
 4. Elämäni kahdeksas päivä
  Elämäni kahdeksas päivä
  26,55 € OVH: 29,50 €
Copyright 2019