Tytön tie, sid.

27,90 € OVH: 34,90 €
Tilattavissa
SKU
9789522882868
Toimittaja Reetta Meriläisen omaelämäkerta kuvaa polvijärveläisen evakkoperheen tyttären pitkän tien maalaispitäjästä Suomen merkittävimmän sanomalehden päätoimittajaksi ja samalla suomalaisen yhteiskunnan murroksen 50-luvulta 2010-luvulle.
Polvijärven evakkoperheessä kasvoi pikkuvanha, syntyjään utelias maalaistyttö. Elettiin pyhämekkojen, heinäpeltojen, kunnan monojen ja hyvien työimmeisten aikaa. Tytön pitkä tie kulki Helsinkiin ja eri puolille maailmaa, piireihin, joita maalaiskylässä ihmeteltiin, kadehdittiin ja naureskeltiinkin. Sillä aikaa Suomi muuttui: avautui ja sulkeutui, vaurastui ja köyhtyi, liikkui ja seisahtui. Sen arvoja kyseenalaistettiin, niin kuin tytönkin.

Toimittaja Reetta Meriläisen omaelämäkerta Tytön tie kuvaa matkan antoisana ja opettavaisena, hauskanakin. Mutta oliko yläkerrassa lopulta niin fiiniä ja sivistynyttä kuin kuvitelmissa? Toivatko sohvakalusto, älylliset keskustelut, hyvät hampaat ja VIP-tilaisuudet onnen ja hyvän olon? Kannattiko polvijärveläistytön matka?

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Reetta Meriläinen
Formaatti Sid. 206s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019