• 020 754 2350

Raamattu ja rasismi

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Heimola Minna
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Suomen Eksegeettinen Seura
Formaatti nid. 135 s.

Raamattu ja rasismi

Raamatun tulkinnoilla on historian saatossa perusteltu yhtäältä rasismia ja välkivaltaa, toisaalta sorron vastustamista ja kaikkien ihmisten yhtäläisiä oikeuksia. TT Minna Heimola kuvaa kiinnostavalla tavalla tätä kahtanaisuutta ja herättää lukijaa pohtimaan Raamatun tulkintojen moninaisuutta ja tulkitsijan etiikkaa.
TAI
32,00 €
Tuotenumero: 9789519217666

Saatavuus: Varastossa


Raamatun tulkinnoilla on historian saatossa perusteltu rasismia, kansanryhmien orjuuttamista ja väkivaltaa. Toisaalta Raamattu edustaa sorron vastustamista ja kaikkien ihmisten yhtäläisiä oikeuksia.

Jo alkukirkon aikana kirkon katsottiin murtavan etnisten ryhmien väliset raja-aidat, mutta samalla mustan afrikkalaisen sielun tuli muuttua valkoiseksi kasteella tai viimeistään matkalla taivaaseen. Raamatulla on perusteltu afrikkalaisten apartheidia, mutta Raamattuun tukeutuivat myös orjuuden vastustajat ja mustien kansalaisoikeusliikkeen keulahahmo Martin Luther King. Raamatulla on puolustettu niin juutalaisvihaa kuin juutalaisen kansan erityisasemaakin. Suomessa erityisesti venäläisvihaa ja saamelaisiin kohdistuneita ennakkoluuloja on perusteltu Raamattuun ja kristinuskoon vedoten.

Raamattu ja rasismi teoksessa TT Minna Heimola kuvaa, miten Raamattu on taipunut yhtä lailla kolonialismin ja sorron kuin ihmisoikeuksien puolustamisen työkaluksi. Kirja herättää pohtimaan Raamatun tulkintojen moninaisuutta ja tulkitsijan etiikkaa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä