Pyhän kosketus luonnossa - Johdatus kristilliseen ekoteologiaan

9,90 € OVH: 34,50 €
Varastossa
SKU
9789516074620

Pauliina Kainulaisen toimittama kirja kokoaa yhteen suomalaisten asiantuntijoiden kirjoituksia ekoteologian keskeisistä kysymyksistä.

Pauliina Kainulaisen kirja Pyhän kosketus luonnossa - Johdatus kristilliseen ekoteologiaan kokoaa yhteen suomalaisten asiantuntijoiden kirjoituksia ekoteologian keskeisistä kysymyksistä. Teoksessa paneudutaan ekoteologisen ajattelun juuriin, perusteluihin ja soveklutuksiin niin itäisessä kuin läntisessä kristikunnassa. Kirjoitukset haastavat arvioimaan todellisuuskäsitystä ja siihen perustuvaa elämäntapaa.

Kasvava huoli ympäristön tilasta on pakottanut kristillisen perinteen arvioimaan, millä tavalla teologinen ajattelu vaikuttaa ihmisen luontosuhteen muotoutumiseen. Tämänkaltainen pohdinta on keskeistä ekoteologiassa, josta on muodostunut maailmanlaaja teologinen uudistusliike.

Monien ekoteologien mielestä ympäristöystävällistä (maapallon elämää puolustavaa) teologiaa on mahdollista luoda vain, jos palataan kristinuskon alkuperäisille lähteille. Teoksessa paneudutaan ekoteologisen ajattelun juuriin, perusteluihin ja sovellutuksiin niin itäisessä kuin läntisessä kristikunnassa. Tämän lisäksi kirjassa pohditaan perinteisen suomalaisen luontosuhteen antia yleiseen ekoteologiseen keskusteluun.

Pauliina Kainulainen on Kontiolahdella asuva ekoteologi, joka on viimeaikaisissa kirjoituksissaan perehtynyt erityisesti itämerensuomalaiseen mystiikkaan. Hänen muita teoksiaan ovat mm. loppuunmyydyt Missä sielu lepää (2010), Metsän teologia (2013) ja Suuren järven syvä hengitys – luontosuhde ja kokonainen mieli (2019) sekä saatavana olevat Syvä työ, hyvä työ (2022) ja Metsämaja - Luontomietiskelyjä maan kielellä (2023)

 

Lisätietoja
Fyysinen koko 135 x 210mm
Kirjailija / Artisti Pauliina Kainulainen (toim)
Formaatti Nid. 274s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2007 Kirjapaja
Copyright 2019