Minä voin mennä! Ambomaan ensimmäinen lääkäri Selma Rainio 1873-1939

Tarjoushinta 10,00 € Norm. hinta 32,00 €
Varastossa
SKU
9789516244511
Minä voin mennä! -kirja kertoo lähetyslääkäri Selma Rainion elämänkerran. Miten hänestä tuli rohkea, uudistusmielinen Kuku ja Ambomaan ensimmäinen lääkäri?


Selma Rainiolla oli suuri haave: hän halusi lääkäriksi. Ajatus oli rohkea, kun Suomessa oli valmistunut vasta yksi naislääkäri ja Selma itse oli käynyt pelkän tyttökoulun. Vuonna 1908 Selma valmistui lääketieteen lisensiaatiksi viidentenätoista naisena Suomessa. Toive tehdä työtä Suomen kansan hyväksi oli opiskeluaikana muuttunut kutsumukseksi työskennellä lähetyskentällä. Selman aloittaessa työnsä Lounais-Afrikan Ambomaalla keskellä nälänhätää häneltä puuttui kuitenkin kaikki – niin sairaala, lääkärinvälineet kuin kielitaitokin. Jotain sentään oli lähes rajattomasti: potilaita tuli ensi päivästä alkaen yli neljäkymmentä.


Kirjan nimi Minä voin mennä! perustuu Selman työtovereiden muistikuviin siitä, kuinka hän oli aina valmis hoitamaan minkä vain pikkuasiankin, jottei toisten tarvinnut vaivautua, ja liikkui sairaalan alueella vikkelästi "kuin kärppä kiviraunioissa".


Minä voin mennä! -teos on kahden kirjoittajan yhteistyötä. Filosofian tohtori Elina Heikkilä on työskennellyt sanakirjantoimittajana, kielenhuoltajana ja työelämän kirjoittajakouluttajana. Yo-merkonomi Maarit Nurmi on työskennellyt liike-elämässä kehitys-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Heikkilä Elina, Nurmi Maarit
Formaatti sid. 309 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Suomen Lähetysseura
Copyright 2019