Joosuan kirja - Seurakunta Joosuan kirjan valossa

10,00 € OVH: 24,00 €
Tilattavissa
SKU
9789525866889

Syvällistä opetusta Joosuan kirjasta.

Koko Joosuan kirja avautuu ihmeellisenä silmiemme eteen, jos lähdemme tarkastelemaan sitä seurakunnan näkökulmasta. Hengellisessä ja vertauskuvallisessa mielessä Joosuan kirja on tässä esityksessä käsitelty kuvaavan koko kristikunnan ja Kristuksen seurakunnan vaiheitra ja taisteluita, voittoja ja tapppioita. Tältä pohjalta lähdettäessä voi esitykseen tulla kuitenkin yhtä ja toista yksipuolisuutta. Se merkitsee kuitenkin varsin vähän niiden opetusten rinnnalla, joita Jumala Joosuan kautta Pyhässä Hengessä on tahtonut antaa tämän päivän seurakunnille - mihin kirkkokuntaan tai herätysliikkeeseen nämä sitten kuuluvatkin. Jos avaamme hengelliset korvamme, saamme oppia Joosuan kirjasta paljon sellaista, joka on meille hyödyksi vaelluksellamme. Israelin kansa, seurakunta, esiintyy tässä esikuvallisena, edustaen hengellisesti nykypäivän Kristuksen seurakuntaa.

Ei voida kieltää, etteikö Joosuan kirja totuuksineen sisältäisi aimo annoksen tuimaa, mutta myös tervellistä hengellistä suolaa, joka saa muotojumalisuuden ja kohmettuneen kristillisyyden nousemaan vastarintaan. Tämän ei kuitenkaan pitäisi pelottaa eläviä Jumalan lapsia, jotka haluavat vaeltaa Kirjoitusten mukaan Jeesuksen Kristuksen askelissa.

Tapio Nousiainen (1914-1981) oli tuottelias kirjailija ja raamatunopettaja. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat klassikot Yksi ainoa elämä sekä Leipää ja suolaa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tapio Nousiainen
Formaatti Nid. 276s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 KKJMK
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019