Kaipauksen puolustus

Tarjoushinta 27,00 € Norm. hinta 30,40 €
Varastossa
SKU
9789516079182
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa… Wikström pohtii, mihin kaihontunteet perustuvat ja puolustaa ihmisen kaipuuta näkymättömään.
Kiinnostavaa pohdintaa siitä, mihin ihmisen kaihontunteet perustuvat, mistä ne syntyvät ja tarvitsemmeko niitä kenties johonkin. Owe Wikström puolustaa ihmisen kaipuuta näkymättömään, pyhään, jumalalliseen – siihen, mistä kenties olemme lähtöisin.


"Meidän on kyseenalaistettava ne, jotka sanovat aina olevansa oikeassa. Liian itsevarmojen varmuuteen on puhkottava reikiä. Jokaiseen kypsään elämänkatsomukseen kuuluu tietty määrä sekä ihmettelyä että epäilyä. Tarkoitan siis, että meidän on puolustettava tiettyä pohdiskelun ja epävarmuuden aluetta. Vain viipymällä siellä silloin tällöin ihminen voi kehittyä, ja silloin hänen vakaumuksestaan voi tulla henkilökohtainen ja kantava. Tämä ei merkitse kaksinaisuuden ihannointia, antaa mennä mentaliteettia eikä alituista epävarmuutta, vaan pyhän kunnioittamista niin meissä itsessämme kuin ulkopuolellammekin."


Owe Wikström kuvaa muun muassa ostoskeskuksen hanuristin sävelten pysäyttävää lumousta: sävelet osoittautuvat suomalaiseksi tangoksi. Wikströmin mukaan kaipaus ja kaiho kuuluvat ihmisen perusolemukseen ja ne liittyvät vahvasti ajan kulun tajuamiseen, ikävystymiseen ja tyhjyyden tunteeseen.


Owe Wikström on Upsalan yliopiston uskonnonpsykologian professori ja kirjailija, jonka laajasta tuotannosta on suomennettu mm. Läsnäolon taito ja Hyvyys ja myötätunto.

Lisätietoja
Fyysinen koko 115x190mm
Kirjailija / Artisti Wikström Owe
Formaatti sid. 214s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Kasvun päiväkirja
  Kasvun päiväkirja
  22,50 € OVH: 25,00 €
 2. Kafekismus
  Kafekismus
  12,90 € OVH: 14,90 €
 3. Levollisen elämän kirjeitä
  Levollisen elämän kirjeitä
  22,50 € OVH: 25,00 €
Copyright 2019