Ihminen ja luomakunta - Ortodoksisen kirkon näkökulmia ekologiaan

35,00 €
Tilattavissa
SKU
9789525495775

Ihminen ja luomakunta - Ortodoksisen kirkon näkökulmia ekologiaan on ajakohtainen tutkistelu ortodoksikirkon suhteesta luontoon ja ekologiaan.

Ihminen ja luomakunta - Ortodoksisen kirkon näkökulmia ekologiaan

Ortodoksisen kirkon opetus maailmasta on syvästi ekologinen, mutta se ei ole kovin laajalti tunnettua. Kirkon näkemyksen mukaan Jumala ilmestyy ja tulee näkyväksi luomakunnassaan, jossa ihmisen tehtävänä on toimia yhdistävänä tekijänä Luojan ja hänen luomansa maailman välillä. Kristillinen rakkaus ilmenee aineellisen luonnon oikeanlaisena kohteluna ja käyttämisenä.

Elizabeth Theokritoffin Esyvälliset ajatukset perustuvat varhaisiin kirkon isien opetuksiin, pyhien elämäkertoihin ja kirkon liturgisiin teksteihin sekä myös hyvin käytännöllisiin nykypäivän arkielämän kokemuksiin. Kirkon patristiseen, liturgiseen, hagiografiseen ja ikonografiseen traditioon tukeutuen hän on koonnut selkeän ja kiinnostavan mosaiikin kirkon kollektiivisesta käsityksestä luodusta maailmasta ja meidän paikastamme siinä.

Elizabeth Theokritoff laati liturgista teologiaa koskevan väitöskirjansa piispa Kallistos Waren ohjauksessa Oxfordin yliopistossa. Hän on riippumaton tutkija ja kreikankielisen teologisen kirjallisuuden freelance -kääntäjä. 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Elizabeth Theokritoff
Formaatti Sid. 311s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Valamon luostari
Copyright 2019