Yhteisönä verkossa - Miten rakennat digiseurakuntaa

17,00 € OVH: 18,90 €
Varastossa
SKU
9789523545151

Yhteisönä verkossa - Miten rakennat digiseurakuntaa

Teos on käytännönläheinen opas, joka pureutuu seurakuntayhteisön olemukseen ja sen mahdollisuuksiin verkkoympäristössä.

Kirkko teki kaikkien aikojen digiloikan maaliskuussa 2020, kun pienimpienkin seurakuntien jumalanpalveluselämä siirtyi verkkoon. Mutta mitä muuta digiseurakunta on kuin yhdensuuntaisia jumalanpalveluslähetyksiä ja tekniikkaa? Miten seurakuntayhteys voi toteutua verkossa?

Yhteisönä verkossa -kirja pyrkii tarjoamaan sisällöllisen ymmärryksen hengellisestä digitaalisesta yhteisöstä. Teknologian haltuunottoa haastavampi tehtävä seurakuntien digiloikassa liittyy teologisiin kysymyksiin: mikä on seurakunta ja sen tehtävä, ja miten nämä voivat toteutua digiympäristössä? Miten edistää ihmisen ja Jumalan kohtaamista sekä Jumalan valtakunnan todeksi tulemista digitaalisessa ympäristössä toimiessa? 

Digiseurakunnan olemuksen kannalta on oleellista, että se toteuttaa kirkon ylös- ja ulospäin suuntautuvaa missiota sekä luo puitteet seurakuntalaisten keskinäiselle yhteydelle, aktiivisuudelle ja hengelliselle kasvulle. Näin digiseurakunta on paljon monipuolisempi ja syvällisempi ilmiö kuin seuraamiseen ja tykkäämiseen rajoittuva somekanava. (s. 19)

Verkko on yksi tila kohdata seurakuntalaisia. Vaikka kriisi ajoi kirkon verkkoon, sen ei välttämättä kannata heti poistua sieltä. 20 käytännön esimerkkiä erilaisista seurakunnista eri puolilta Suomea kuvaa, miten monipuolisesti digiseurakunta voi elää yhteisönä ja toteuttaa kirkon missiota. 

 

Riihimäkeläinen TM Johanna Sandberg työskentelee yhteisövalmentajana Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksessä. Hän on perehtynyt seurakuntayhteisöjen rakentamiseen ja valmentamiseen sekä kehittänyt vuorovaikutuksellisia verkkotuotantoja isoista yleisötapahtumista valmennuksiin, striimeihin ja rukoushetkiin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Johanna Sandberg
Formaatti Nid. 120 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019