Uutta yhteisöä etsimässä

14,90 € OVH: 25,00 €
Varastossa
SKU
9789524759090
Pitkän linjan poliitikko ja kristillinen vaikuttaja Jouko Jääskeläinen esittää seitsemän näköalaa politiikasta, uskonnosta ja arvoista.

Uutta yhteisöä etsimässä on Valtiotieteiden tohtori Jouko Jääskeläisen asiantunteva ja kiinnostava puheenvuoro uskonnon ja politiikan suhteesta. Jääskeläinen hakee vauhtia uusilta ja vanhoilta talousteoreetikoilta, kuvaa kristinuskon varhaisinta vaikutusta ja islamin historiaa. Pelastaako ekologinen liike tulevaisuutemme, ja miten juutalaisuus on vaikuttanut eurooppalaiseen lainsäädäntöön? Mitä taloudellinen ja henkinen liberalismi on saanut aikaan, ja miten 1600-luvulla alkanut valistuksen ideologia näkyy tänäänkin? Millainen olisi juutalais-kristillinen toivon näköala?

Kirjoittaja ei tyydy jakamaan maailmaa hengelliseen ja maalliseen, vaan pureutuu syvemmälle. Hän esittelee viisi kriteeriä, joiden mukaan politiikkaa ja uskontoa voidaan verrata keskenään ja arvioida oikeudenmukaisesti.

Jouko Jääskeläinen on vuonna 2008 valtiotieteistä väitellyt vantaalainen pitkän linjan poliitikko ja kristillinen vaikuttaja. Väitöskirjansa jälkeen hän julkaisi toisen kirjan, jossa hän kuvasi uskonnollisia juhlaperinteitä. Uutta yhteisöä etsimässä on "trilogian" kolmas osa. Siinä käsitellään uskonnon ja politiikan kohtaamista seitsemässä oppijärjestelmässä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jouko Jääskeläinen
Formaatti Sid. 221s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Päivä
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Raamatun pieni sitaattikirja
  Raamatun pieni sitaattikirja
  7,90 € OVH: 18,90 €
 2. Lauluja särkyneille
  Lauluja särkyneille
  8,90 € OVH: 23,00 €
 3. Poliittinen postilla
  Poliittinen postilla
  21,60 € OVH: 24,00 €
Copyright 2019