Tunnetaidot voimavarana - Opas sosiaali- ja terveysalalle

33,15 € OVH: 39,00 €
Varastossa
SKU
9789523701663

Tunnetaidot voimavarana - Opas sosiaali- ja terveysalalle sopii myös kaikille tunnetaitojen hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Tunnetaidot voimavarana - Opas sosiaali- ja terveysalalle-teos ohjaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tunnistamaan työtä ohjaavia tunteita. Viekö tunteiden mukaan toimiminen sinua haluttuun suuntaan vai ei? Tunnetaidot ovat korvaamaton työväline erityisesti ihmisten parissa työskenteleville.

Tutkimukset osoittavat, että tunneälykkäät hoitajat selviytyvät ja jaksavat työssään muita hoitajia paremmin. Tunnetaidot auttavat ottamaan etäisyyttä omiin tunteisiin ja arvioimaan, miten kannattaa toimia. Tunnetaitoja voi harjoitella, ja hyvistä tunnetaidoista muodostuu merkittävä voimavara myös omalle jaksamiselle.

Tunnetaitojen avulla voi ymmärtää omien tunteiden merkitystä, säädellä kuormittavia tunteita ja suhtautua toisten kokemiin tunteisiin rakentavasti. Tunteiden havaitsemisessa ja tunnistamisessa auttaa oman kehon reaktioiden havainnointi sekä niiden hyväksyvän kohtaamisen harjoittelu.

Kirjassa on käytännössä hyväksi havaittuja harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa tunnetaitojaan. Mukana on myös arjen esimerkkejä erilaisista vuorovaikutustilanteista. Kirja sopii mainiosti myös muille tunnetaitojen hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla vuodesta 1998 niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Hän on laaja-alainen asiantuntija, joka innostaa kehittämään omaa ammatillisuutta työvälineenä alalla, joka ottaa mutta myös antaa paljon.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mari Seppänen
Formaatti Nid. 380s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 PS-Kustannus
Copyright 2019