Jokin meitä yhdistää - Näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta

13,50 € OVH: 15,00 €
Varastossa
SKU
9789523544956

Jokin meitä yhdistää - Näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta

Tämä kirja on kutsu keskusteluun. Kansankirkko, koko kansan kuuluminen kirkkoon ei ole enää itsestäänselvyys. Kirkko on tilanteessa, jossa se joutuu tai saa etsiä uudestaan identiteettiään ja tapaansa toimia. Mikä kirkko on? Mikä on sen tehtävä?

 

Tämän kirjan puheenvuoroissa pohditaan kristillisen kirkon pienintä yhteistä määrittäjää Tunnustuskirjojen valossa, maalataan kuvaa sateenvarjokirkosta, jonka alle mahtuu monenlaisia yhteisöjä ja käytänteitä, unelmoidaan yhteisöllisyydestä ja keskitytään siihen, mikä yhdistää.

Jokin meitä yhdistää heittää haasteen, joka vie kirkon etsimään vastauksia juuriltaan, mutta luottavaisesti tulevaisuuteen katsoen. Keskustelu jatkuu syksyllä 2021 eri puolilla Suomea järjestettävissä tilaisuuksissa.

Arto Antturi on Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtaja. Sammeli Juntunen on Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra. Reetta Kalteenmäki on johtava nuoriso- ja rippikoulutyön pappi Lahden seurakuntayhtymässä. Veli-Matti Kärkkäinen on systemaattisen teologian professori Kaliforniassa sekä Helsingin yliopiston ekumenian dosentti. Pastori Timo Pöyhönen työskentelee Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen toiminnanjohtajana.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Arto Antturi, Sammeli Juntunen, Reetta Kalteenmäki, Veli-Matti Kärkkäinen, Timo Pöyhönen
Formaatti Nid. 88 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019