Toipuva mieli - Opas toipumisorientaatioon

34,90 € OVH: 39,90 €
Varastossa
SKU
9789523700277

Kirja mielen parantavasta vaikutuksesta.

Kysyin, mikä häntä oli auttanut, ja odotin vastausta hyvistä lääkkeistä. Hän mietti vähän aikaa ja sanoi sitten, että kun häntä ruvettiin pitämään ihmisenä. Se oli niin älyttömän hienosti sanottu, että minulla meinasi tulla siinä paikassa itku.

Mielenterveyden häiriöistä toipuminen on kliinisesti nähty oireiden parantumisena. Toipumisorientaatiossa ei kuitenkaan lukkiuduta diagnooseihin eikä haikailla aikaan ennen sairastumista, vaan sen sijaan aletaan rakentaa merkityksellistä elämää oireista huolimatta.

Toipumisorientaatiossa toipuja on itse aktiivinen toimija. Hoidossa tuetaan potilaan oman identiteetin vahvistumista ja autetaan uskomaan omiin voimavaroihin. Häntä kannustetaan myös löytämään itselleen merkityksellisiä elämänsisältöjä ja tavoitteita psyykkisten häiriöiden aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

Teos Toipuva mieli - opas toimitusorientaatioon johdattaa tämän menetelmän keskeisiin periaatteisiin. Lisäksi se tuo esille mielenterveyden parissa työskentelevien vaikuttajien ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä suomalaisten mielenterveydestä ja toivottavista kehityssuunnista. Kirja on tarkoitettu mielenterveystyön ammattilaisille, mielenterveyden haasteista kärsiville ja heidän läheisilleen sekä kaikille mielenterveydestä ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Markus Raivio on Kulttuurin ja hyvinvoinnin liiton Kukunorin toiminnanjohtaja ja Mielenterveyden keskusliiton varapuheenjohtaja. Hän on sosiaali- ja terveysalalla tunnettu sosiaalisten innovaatioiden kehittäjänä.

Jouko Raivio on viestinnän ja median teorioihin ja käytäntöihin perehtynyt yhteiskuntatieteiden tohtori. Tutkimuksissaan hän on soveltanut niin sanottua toimijaverkkoteoriaa (ANT) muun muassa kirjastojen ja kirjallisuuden portinvartijakäytäntöihin ja kustannustoimittajan toimintaan.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Markus Raivio, Jouko Raivio
Formaatti Nid. 227s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2020 PS-Kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Surun kanssa sinuiksi
  Surun kanssa sinuiksi
  21,90 € OVH: 24,50 €
 2. Leipäpalasia
  Leipäpalasia
  21,60 € OVH: 24,00 €
 3. Ajattelun taidot ja oppiminen
  Ajattelun taidot ja oppiminen
  35,10 € OVH: 39,00 €
Copyright 2019