Tästä pitäisi puhua - Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

30,60 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789523452367

Tästä pitäisi puhua - Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä on kirja asioista, joista työpaikalla vaietaan, vaikka niistä pitäisi puhua.

Tästä pitäisi puhua - Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

Vaikeimmat keskustelut ovat juuri niitä, joiden käyminen olisi tärkeintä. Käymättömät keskustelut kasvavat hiljaisuudessa muhkeiksi ongelmiksi, joista yhteisö maksaa kalliin hinnan. Näin voi käydä työpaikalla, harrastusseurassa tai taloyhtiössä. Miksi joistakin asioista on niin vaikeaa puhua avoimesti?

Kaikissa yhteisöissä on paljon asioita, joista ei puhuta. Tämä kirja tarkastelee sitä, mistä yhteisöissä vaietaan. Osana tarkastelua hahmottuu uudenlainen puheen muoto, varjopuhe. Varjopuhetta syntyy siitä, mistä ei osata, haluta tai uskalleta keskustella.

Tästä pitäisi puhua kannustaa selättämään varjopuheen ja tarttumaan siihen, mistä yhdessä vaietaan. Teoksessa valotetaan hiljaisuuden ympärillä versovan varjopuheen lisäksi sitä, mitä kaikkea menetämme vaikenemalla. Asiat, joista emme puhu, kasvavat isommiksi kuin ne ovatkaan. Niitä kierretään ja väistetään. Se taas vaatii työtä ja energiaa, joka kuluttaa yhteisöjä.

Vaikeat keskustelut ovat vuorovaikutteisia ja vaativat osallistujilta luovuutta ja uteliaisuutta. Teos tarjoaa eväitä otollisen tilan luomiseen juuri tällaisille keskusteluille.

Henriikka Mustajoki, PhD on eettisen päätöksenteon tutkija ja opettaja

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Henriikka Mustajoki
Formaatti Nid. 224s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Copyright 2019