Sinikeltainen ja verenpunainen - Merkintöjä Ukrainan sodan ajalta

19,80 € OVH: 22,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523960350

Teologin tohtorin ajatuksia maallikon silmin Ukrainan sodasta.

Sinikeltainen ja verenpunainen - Merkintöjä Ukrainan sodan ajalta  eivät edusta asiantuntijan näkökulmaa tai objektiivista totuutta. Sodan ensimmäinen uhri on totuus. Mutta ne edustavat kuvaa, joka itselleni on syntynyt ja joka on kehittynyt sodan päivien aikana. Teos pyrkii näin vastaamaan kysymyksiin, mitä on tapahtunut ja miten se tapahtui.

Olen tietysti ollut riippuvainen ensisijaisesti läntisistä tiedotusvälineistä ja siitä käsikirjoituksesta, jonka Ukrainan presidentti Zelenskyi ja hänen ryhmänsä ovat sodasta kirjoittaneet.

Merkintäni eivät edusta myöskään kantaa, jonka mukaan teologin tulee sanoa jotakin. Ainoa poikkeus on Rauhanvetoomus ja kirje Putinille, joiden osalta koin, että kauhusta kankeanakin teologin velvollisuus on voittaa heikkoutensa ja lausua kristillinen totuus.

Sinikeltainen ja verenpunainen päiväkirja on kokemusten kuvaus joitakin päiviä ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan kestäneestä järkytyksestä Voitonpäivään asti. Kirjoittaja on teologian tohtori Petri Järveläinen, joka on toiminut teologian opettajana niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin.

Kirjan tekijänpalkkiolla tuetaan Ukrainan humanitääristä apua maassa toimivan Filantropia r.y.:n kautta.

Lisätietoja
Fyysinen koko 148 x 210 mm
Kirjailija / Artisti Petri Järveläinen
Formaatti Sid. 152s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Väyläkirjat
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Uskonto ja maailmanpolitiikka
  Uskonto ja maailmanpolitiikka
  29,70 € OVH: 33,00 €
 2. 10 käskyä kirkolle, nid.
  10 käskyä kirkolle, nid.
  8,10 € OVH: 9,00 €
 3. Koti Keniassa
  Koti Keniassa
  32,90 €
Copyright 2019