Sekunnit ennen kaatumista

31,50 € OVH: 35,00 €
Varastossa
SKU
9789523702912

Sekunnit ennen kaatumista kertoo yhtäkkisten sairauksien puhkeamisten aiheuttamista omakohtaisista kokemuksista.

Sekunnit ennen kaatumista kertoo elämän suunnan muuttumisesta sekunneissa. Miltä tuntuu se hetki, kun ymmärtää, ettei mitään ole tehtävissä, vaan kaikki tulee muuttumaan?

Rouva Hoo sairastuu kahteen harvinaiseen neuroimmunologiseen sairauteen, jotka muuttavat hänen elämänsä. Sairaudet aiheuttavat hänelle liikkumisvaikeuksia ja paniikinomaisia pelkoja tilanteissa, joissa kaatuminen voisi olla mahdollista. Traumaattinen elämänmuutos heijastuu ennen kaikkea identiteettiin ja ihmissuhteisiin. Rouva Hoo joutuu pohtimaan, kuinka vahvasti minuus rakentuu kehollisuuden varaan.

Sekunnit ennen kaatumista on Hannele Cantellin omiin kokemuksiin pohjautuva kertomus, joka kuvaa ihmisyyttä - meitä jokaista. Kaatuminen synnyttää usein kipua ja häpeää, eikä sen jälkeen ole helppo nousta ylös omin avuin. Olemme kaikki kaatuneet ja epäonnistuneet jossain vaiheessa elämäämme, kukin omalla tavallamme. Kirja piirtää rohkeasti kuvia muuttuneesta naiseudesta ja parisuhteesta - välillä luonnon metaforia ja fantasiaa hyödyntäen. Se kuvaa lisäksi vammaisuuden ja esteettömyyden yhteiskunnallisia haasteita aikaa vievän byrokratian keskellä. Teos kertoo toisaalta sosiaalisesta ulkopuolisuudesta, syyllisyydestä ja häpeän tunteista muuttuneen kehon ja toimintakyvyn takia mutta myös toivosta, elämänilosta ja rakkaudesta.

Hannele Cantell toimii opettajankouluttajana Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus oppi- ja tietokirjailijana. Cantell on kiinnostunut erityisesti kestävyyskasvatuksesta ja globaalin oikeudenmukaisuuden teemoista. Vammautumisensa jälkeen hän on ottanut yhä aktiivisemmin osaa yhteiskunnalliseen yhdenvertaisuuskeskusteluun.

Kannen piirroksen on tehnyt kuvataiteilija Vappu Rossi.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Hannele Cantell
Formaatti Sid. 220s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Tuumakustannus
Copyright 2019