Rakkaudesta Kathmanduun

26,10 € OVH: 29,00 €
Varastossa
SKU
9789516244948

Rakkaudesta Kathmanduun kertoo koskettavasti elämästä köyhässä maassa ja suomalaisnaisen hypystä nepalilaiseen elämänmenoon. 

”Kirja on matkakertomus ja päiväkirja, mutta ennen kaikkea tämä on rakkaustarina Nepalista ja Nepalille”, Hedberg kirjoittaa.

Kirjan lukuisissa ja värikkäissä haastatteluissa ääneen pääsevät niin lapsena naitettu köyhän kylän teinityttö kuin Kathmandun modernin keskiluokan edustajakin. Se kertoo elämästä patriarkaalisen kulttuurin puristuksissa kastijärjestelmän mädättämässä maassa, ystävyydestä nepalilaisnaisten kanssa ja kaikista niistä henkilökohtaisista keskusteluista, joissa pohditaan, omistaako mies Nepalissa vaimonsa ja miltä tuntuu järjestetty avioliitto. Kirjailija matkustaa Nepalin viidakoista Himalajan huipuille sekä Kathmandun ahtaille kujille. Kuvatuksi tulee myös pandemia-ajan eristyneisyys ja köyhän maan kamppailu kulkutaudin keskellä.

Samalla kirja on henkilökohtainen tarina itähelsinkiläisen naisen matkasta Nepalin pääkaupungin kuhinaan, elämän rakentumisesta uudessa maassa, juurettomuudesta, köyhyyden ja eriarvoisuuden kohtaamisesta, lapsettomuudesta ja lopulta rakkaudesta. 

Konfliktintutkimuksen maisteri Mimosa Hedberg (s. 1989) on työskennellyt journalistina eri medioissa Iltalehdestä Maailman Kuvalehteen. Sittemmin hän on päätynyt kehitysyhteistyön pariin Myanmariin, Kambodžaan ja Nepaliin, missä hän on asunut vuodesta 2018 lähtien.

 

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mimosa Hedberg
Formaatti Nid. 222s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Suomen Lähetysseura ry 2023
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Päkän puuhat - Kaste
  Päkän puuhat - Kaste
  5,60 € OVH: 6,10 €
 2. Vilhon pikku valheet
  Vilhon pikku valheet
  23,30 € OVH: 25,90 €
 3. Lappeen hautausmaa Lepola
  Lappeen hautausmaa Lepola
  38,90 € OVH: 43,20 €
Copyright 2019