Om kristet motstånd

Lisää kuvia

Om kristet motstånd

Hagman Patrik
Tuotenumero: 9789515507464

17,91 €
Kristen tro får naturligtvis alltid betydelse för hur man lever. Men när den får politiska konsekvenser har röster hörts om risken att man glömmer bort kärnan i det kristna budskapet.
TAI

Saatavuus: Jälkitoimitustuote


Kristen tro får naturligtvis alltid betydelse för hur man lever. Men när den får politiska konsekvenser har röster hörts om risken att man glömmer bort kärnan i det kristna budskapet. Men är det inte så att kristendomen är som mest sann mot sitt innersta väsen när den blir något mera än omsorg om individens frälsning och vänder sig utåt till hela guds skapelse? Det finns ett genuint kristet sätt att göra motstånd som skiljer sig till motiv och metod från sekulära alternativ.


I den här boken utgår Patrik Hagman från de tidiga kristnas motstånd mot det romerska imperiet för att teckna bilden av ett kristet motstånd i vår tid, i mötet med miljökriser och globala rättvisefrågor. Genom att ge konkreta exempel på hur ett kristet lärjungaskap kan se ut i dag visar han på den moraliska sprängskraft som kristendomen besitter även i vår tid.


Patrik Hagman är teolog och verksam vid Åbo Akademi. Han är specialiserad på politisk teologi och på den tidiga kristna kyrkan.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Hagman Patrik
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Fontana Media

Saatat olla kiinnostunut myös näistä