• 020 754 2350

Om kristet motstånd

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Hagman Patrik
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Fontana Media

Om kristet motstånd

Kristen tro får naturligtvis alltid betydelse för hur man lever. Men när den får politiska konsekvenser har röster hörts om risken att man glömmer bort kärnan i det kristna budskapet.
TAI
17,91 €
Tuotenumero: 9789515507464

Saatavuus: Tilattavissa


Kristen tro får naturligtvis alltid betydelse för hur man lever. Men när den får politiska konsekvenser har röster hörts om risken att man glömmer bort kärnan i det kristna budskapet. Men är det inte så att kristendomen är som mest sann mot sitt innersta väsen när den blir något mera än omsorg om individens frälsning och vänder sig utåt till hela guds skapelse? Det finns ett genuint kristet sätt att göra motstånd som skiljer sig till motiv och metod från sekulära alternativ.


I den här boken utgår Patrik Hagman från de tidiga kristnas motstånd mot det romerska imperiet för att teckna bilden av ett kristet motstånd i vår tid, i mötet med miljökriser och globala rättvisefrågor. Genom att ge konkreta exempel på hur ett kristet lärjungaskap kan se ut i dag visar han på den moraliska sprängskraft som kristendomen besitter även i vår tid.


Patrik Hagman är teolog och verksam vid Åbo Akademi. Han är specialiserad på politisk teologi och på den tidiga kristna kyrkan.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

CD Jouluni laulut

CD Jouluni laulut

17,90 €
CD Go get it

CD Go get it

9,90 €
CD Virsiä 2

CD Virsiä 2

9,90 €
CD Christmas in the heart

CD Christmas in the heart

6,00 €
CD NYT JA AINA

CD NYT JA AINA

7,90 €