Mennään jo naapuriin

23,90 €
Tilattavissa
SKU
9789513196615
Kansainvälisyyskasvatusta kaikenikäisille

Kahdeksanvuotias helsinkiläistyttö Vellamo lähtee rimpauttelemaan ovikelloja pitkinpääkaupunkiseutua ja tutustuu reissuillaan uusiin ystäviin. Tervetuloa monikulttuuriseen Suomeen!

Amerikkalaisessa kiekkoilijaperheessä Vantaalla odotetaan kiitospäivää ja joulupukkia ja käydään isän peleissä kannustamassa. Kiekkokauden päätyttyä mennään kesäksi toiseen kotiin Michiganiin.

Ghanalaisperheen isä on heimokuningas. Esikoispojan mielestä ruotsi ja matikka ovat kouluaineista helpoimmat.

Kreikkalais-brasilialaisessa perheessä perheenjäsenet puhuvat toisilleen sikin sokin neljää eri kieltä. Yhdessä asiassa ollaan kuitenkin jämptejä: koiralle puhutaan vain portugalia.

Yksivuotias Vasili ymmärtää kaikkia kieliä. Tärkeimmät niistä ovat hymy, nauru, leikki ja syli.

Syyriasta tullut 7-vuotias Adam tietää, että ihmiset ovat tärkeämpiä kuin tavarat.

Kuvittaja Salla Savolainen, kirjailija Riina Katajavuori ja 8-vuotias Vellamo kiersivät parissakymmenessä lapsiperheessä pääkaupunkiseudulla. Salla Savolainen piirsi kodeista ja niiden asukkaista paikan päällä kuvan ja Riina Katajavuori jututti perheenjäseniä. Näistä käynneistä syntyi kirja Mennään jo naapuriin.

Perheiden vanhemmat ovat alkujaan muualta saapuneita, mutta heistä on tullut osa suomalaista yhteiskuntaa. Kodeista avautuu uusi
makujen, kielten ja kulttuurien maailma, jossa moni asia on silti ihan tuttua. Ujostellaan, leikitään, nauretaan, syödään - niin kuin kaikissa lapsiperheissä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Riina Katajavuori, Salla Savolainen
Formaatti Sid. 44s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Tammi
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019