Lohduksi toisillemme

22,50 € OVH: 25,00 €
Varastossa
SKU
9789523960374

Tutkittavaa tietoa jokaista koskettavasta aiheesta, lohduttamisesta.

Lohduksi toisillemme on kirja lohdutuksesta. Se on aihepiiri, josta ei viime vuosikymmeninä ole kovin paljon puhuttu. Koko ajan se on kuitenkin uinuvana käytäntönä ollut olemassa. Se on elänyt niiden ihmisten ajatuksissa ja toiveissa, jotka ovat olleet syystä tai toisesta tiukoilla elämässään. Mistä löytäisi lohdutusta tai kunpa joku lohduttaisi minua!

Mitä lohduttamisella tarkoitetaan? Sitä tapahtuu niin kirkossa, kadulla, kaupassa kuin kapakassakin, jossa ihminen tavalla tai toisella kantaa toista ihmistä. Kirjasta selviää, miksi lohdutuksesta on viime vuosikymmeninä ja nykyisessä sielunhoidossa puhuttu niin vähän. Kirjan keskeisenä ajatuksena on, että lohdutus on muuta kuin kevyttä lohduttelua.

Lohduttamista käsitellään kirjassa sekä periaatteellisena että käytännöllisenä kysymyksenä. Aihepiiriä valotetaan historian, Raamatun eri kirjojen ja sielunhoidon avaamista näkökulmista. Myös musiikki, virret ja laulut voivat toimia lohduttajina. Lohdutus ei ole vain uskonnollista, vaan hyvin monenlainen toiminta voi lohduttaa. Merkittävä lohduttaja meille kaikille on luonto. Luonnon ja eläinten merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei voi väheksyä.  Miten voisimme olla lohduksi toisillemme, mutta myös luonnolle ja eläimille?

Paavo Kettunen on käytännöllisen teologian emeritusprofessori, pastoraalipsykologian asiantuntija ja tietokirjailija. Aikaisemmissa kirjoissaan hän on käsitellyt muun muassa sielunhoitoa, syyllisyyttä, rippiä ja häpeää. Hän on kirjoittanut mm. kirjat Auttava kohtaaminen 1 - Sielunhoidon perusteet ja teologia, Häpeästä hyväksyntään ja Kuka minä todella olen? Kätkössä olevaa minuutta etsimässä.

Lisätietoja
Fyysinen koko 148 x 210 mm
Kirjailija / Artisti Paavo Kettunen
Formaatti Sid. 192s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Väyläkirjat
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019