Raamattu - Tarua vai totta?
Raamattu - Tarua vai totta? vie kristillisen uskon puolustamiseen eli apologiaan.
Raamattu - Tarua vai totta?
Kristillisen uskon puolustamista eli apologiaa on tehty jo alkuseurakunnan ajoista alkaen.
Median esiin nostama kritiikki Raamattua kohtaan ei ole myöskään mitään uutta tai ihmeellistä, vaikka sitä sellaisena pyritäänkin julkituomaan. Moni suomalaisessa mediassa viime vuosina esitelty argumentti on nähty Yhdysvalloissa jo 15-20 vuotta sitten. Niihin ovat kristityt tutkijat esittäneet omat perustellut vastineensa.
Laajasta medianäkyvyydestä huolimatta kritiikki Raamattua ja Jeesuksen historiallisuutta kohtaan ei edusta tutkijoiden enemmistön näkökantaa. Usein on kyse tiettyä äärilinjaa edustavien henkilöiden radikaalien ja sensaatiohakuisten väitteiden julkaisemisesta. Tätä ei kuitenkaan Suomessa tuoda avoimesti esiin.
Raamatun luotettavuutta voidaan tutkia laaja-alaisesti esimerkiksi arkeologian, historian, psykologian, maantieteen ja muiden tieteen alojen valossa. Monet Raamatussa mainitut asiat ja yksityiskohdat voidaan osoittaa oikeiksi. On kyse todellisista tapahtumista maailmanhistoriassa. Aiheen laajuuden vuoksi on täysin mahdotonta kirjoittaa yhtä kirjaa, joka kattaisi kaiken Raamattua vastaan osoitetun kritiikin ja vastaisi siihen tyhjentävästi.
”Tämän kirjan ensisijaisena tavoitteena on herättää ajattelemaan kristillisen uskon ja Raamatun älyllisiä perusteita.”
- Jouni Lallukka johdannossaan
”Jouni Lallukan kirja tarjoaa aineksia sekä Jumalan olemassaolon pohdintaan että Raamattua vastaan esitetyn kritiikin paljastamiseen.”
- Eero Junkkaala, TT, kirjailija esipuheessaan