Lasten ja nuorten rikokset - Opas ennaltaehkäisyyn ja rikoskierteiden katkaisuun

38,60 € OVH: 42,90 €
Varastossa
SKU
9789523703391
Lasten ja nuorten rikokset - Opas ennaltaehkäisyyn ja rikoskierteiden katkaisuun

Lasten ja nuorten rikokset - Opas ennaltaehkäisyyn ja rikoskierteiden katkaisuun

Julkisuudessa nuorisorikollisuutta yleensä kauhistellaan ilman ymmärrystä lisäävien tekijöiden avaamista ja rikollisuuden kitkemiseksi esitetään entistä kovempia rangaistuksia. Tutkimusten ja käytännön kokemusten pohjalta tiedetään, että tehokkaimmin nuorten parissa toimivat keinot, jotka pohjautuvat kuuntelemiseen, syyllistämättömyyteen, konfliktinratkaisuun ja ihmisen kohtaamiseen tekojen taustalla.

Teos antaa ymmärrystä, uusia näkökulmia ja käytännönläheisiä välineitä eri toimialojen hyvistä käytännöistä nuorisorikollisuuden ehkäisyssä, rikollisuuteen puuttumisessa ja rikoskierteiden katkaisemisessa. Kirjasta saa malleja verkostotyön toteuttamiseen ja ihmisten näköisten palveluiden kehittämiseen. Teoksessa merkittävän äänen saavat kokemusasiantuntijat, jotka kertovat muun muassa väkivallan ja päihteiden värittämästä elämästään sekä nuorisojengistä irrottautumisestaan.

Kirjan toimittajat työskentelevät Aseman Lapset ry:ssä ja ovat kysyttyjä kouluttajia. Heillä on monipuolinen kokemus työskentelystä lasten ja nuorten rikosoirehdinnan ja konfliktinkäsittelyn parissa. Muut kirjoittajat ovat omien alojensa uranuurtajia, kehittäjiä, tutkijoita ja ammattilaisia. He tuovat näkökulmiaan nuorisorikollisuudesta kriminologian, nuorisolääketieteen, koulun, nuorisotyön, lastensuojelun, poliisin ennalta estävän ja rikostutkintatyön sekä rikosseuraamusten kentille.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Heikki Turkka, Julia Saarholm, toim.
Formaatti Nid. 401s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 PS-Kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019