Araratista itään - Kauneuden ja kärsimyksen Armenia

28,00 €
Varastossa
SKU
9789529426058

Araratista itään - Kauneuden ja kärsimyksen Armenia vie kovia kokeneen Armenian historiaan ja nykypäivään.

Araratista itään - Kauneuden ja kärsimyksen Armenia

Armenialaiset ovat muinainen indoeurooppalainen kansa, jolla on värikäs historia ja omaleimainen kulttuuri. Kristinusko sai Armeniassa kansallisen aseman jo vuonna 301, ensimmäisenä maailmassa. Armenialainen hengellisyys on luonnonläheistä ja monimuotoista ja kirkkotaide omaperäistä. Armenialaiset ovat myös taiteellista runoilijakansaa, jonka kirjallisuudella on oma 1600-vuotinen historiansa.

Lähi-idän ja Aasian välissä eläneet armenialaiset ovat kohdanneet lukuisia hävityksiä ja joukkosurmia. Yksistään 1900-luku toi tullessaan kansanmurhan, aluemenetyksiä, Neuvostoliiton totalitarismin, Stalinin vainot, maanjäristyksen, talousromahduksen, pakolaisten aaltoja. Kuin ihmeen kautta he ovat kuitenkin selvinneet.

2000-luvun Armenia on pieni mutta nopeasti uudistuva maa, jonka talous, taide-elämä ja kirkollinen kulttuuri ovat heräämässä uuteen kukoistukseen. Armenian jylhän luonnon keskellä on säilynyt kosolti ikivanhoja luostareita, viiltävää musiikkia, tenhoavaa runoutta ja tyylikästä elokuvataidetta.

Araratista itään avaa oven armenialaisen kulttuurin maailmaan. Kirjassa käsitellään monipuolisesti Armenian historiaa, kirjallisuutta, hengellisyyttä ja populaarikulttuuria.

Uusintapainos mielenkiintoisesta kirjasta

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Serafim Seppälä
Formaatti Nid.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2.painos 2023 Armenian Lasten ja Nuorten Tuki ry.
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019