Keisarien kaupungissa - Kuvapäiväkirja Pietarista

12,00 € OVH: 32,00 €
Varastossa
SKU
9789516244221
Kiinnostava katsaus Pietarin kaupungin historiaan, kulttuuriin ja ihmiskohtaloihin Inkerin kirkon työntekijän näkökulmasta.

Pietarissa, keisarien kaupungissa, kohtaavat keisarillinen loisto, taide ja kulttuuri sekä moninaiset ihmiskohtalot. Dostojevskin romaanien tapaan myös moderni Pietari tarjoaa kokijalleen niin kristallikruunujen säihkettä kuin kurjuuttakin.

Suomalaisten historia tulee näkyväksi Pietarissa monin, joskus yllättävinkin tavoin. Pietari Suuri rakennutti kaupungin Inkerinmaalle, joka tuolloin oli pääosin suomalaisten asuttamaa aluetta. Siellä toimi myös Inkerin evankelis-luterilainen kirkko, joka ortodoksikirkon 1000-vuotisjuhlan myötä ja Neuvostoliiton romahduksen jälkeen heräsi uudelleen henkiin. Kirkko on sittemmin muuttunut venäjänkieliseksi, mutta sen palveluksessa toimii edelleen suomalaisia työntekijöitä. Kirja Keisarien kaupungissa valottaakin Inkerin kirkon toimintaa yhden työntekijän näkökulmasta.

Teos Keisarien kaupungissa - Kuvapäiväkirja Pietarista koostuu merkinnöistä, jotka kuvaavat Pietarin ihmiskohtaloita, ilmiöitä ja tapahtumia – kaikkea sitä, mitä työssä ja elämässä on saanut kohdata. Tuulikki Vilhunen avaa lukijan silmät myös kaupungin kauneudelle, taiteelle ja rikkaalle kulttuuritarjonnalle.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tuulikki Vilhunen
Formaatti sid. 230s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Suomen Lähetysseura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019