Alussa oli Sana - Raamattu ja kirjallisuus

32,90 € OVH: 38,00 €
Varastossa
SKU
9789523041066
Mitä tekemistä Tarulla Sormusten herrasta tai Harry Potterilla on Raamatun kanssa? Raamattu on maailman käännetyin teos, ja se on muokannut kulttuuriamme ja ajatusmaailmaamme. Teos pureutuu Raamatun syntyhistoriaan sekä sen vaikutukseen maailman kirjallisuushistoriassa.
Alussa oli Sana - Raamattu ja kirjallisuus tarttuu mielenkiintoiseen aiheeseen: Raamatun kattavaan vaikutukseen länsmaiseen kulttuuriin ja sivistykseen ja etenkin myöhempää kirjallisuuteen.

Raamattu on maailman käännetyin ja laajimmalle levinnein teos - itse kirjojen Kirja. Samoin sen vaikutus maailman kirjallisuudenhistoriaan on mittava. Raamatun teksti on vaikuttanut niin Aleksis Kiven kirjallisuuteen kuin Moby Dickiin, mutta yhtä lailla Juice Leskisen ja A. W. Yrjänän lauluihinkin. Itse asiassa kirjallisuutemme ja lyriikan perinteemme on pullollaan jopa huomaamatonta raamatullista vaikutusta. Kuinka raamatullinen kieli vaikuttaa yhä ympärillämme? Mitä tekemistä J. R. R. Tolkienin fantasiateoksilla on Raamatun kanssa? Entä Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyydellä?

Jyrki Korpuan teos Alussa oli Sana - Raamattu ja kirjallisuus pureutuu Raamatun ja kirjallisuuden yhteyksiin: kuinka Raamattu on syntynyt, millaisen kirjallisen tradition osaksi se syntyi, mitkä ovat sen nykyisin tunnetuimmat muodot ja kuinka kertomuskokoelma on vaikuttanut myöhempään kirjallisuuteen. Keskiössä ovat Raamatun tekstin oma kirjallisuushistoria sekä Raamatun kertomusten yhteydet maailman kirjallisuushistoriaan.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Korpua Jyrki
Formaatti nid. 196 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2016 Avain
Copyright 2019