Kirjain vai henki

28,90 € OVH: 30,40 €
Varastossa
SKU
9789523633339

Emerituspiispa Wille Riekkisen Kirjain vai henki käsittelee Jeesusta kristinuskon keskeisenä henkilönä kertoen ymmärrettävällä kielellä, havainnollisesti ja mukaansatempaavasti, miksi ja miten kristillinen usko ja sen perussanoma kestävät ajasta toiseen.

 

Uutta testamenttia lukemalla saamme perustietoja Jeesuksesta ja hänen toiminnastaan, mutta olennainen kysymys on, miten meidän olisi lukemamme ymmärrettävä. Raamatun tekstit eivät ole yksinkertaisia, saati yksiselitteisiä. Mitä Jeesus teki, mitä se merkitsi ja miten siitä kerrottiin? Riekkisen lähtökohta on, että Raamattua on aina tulkittava. Tämä koskee niin myyttisiä alkukertomuksia, Raamatun sisältämiä rakkausrunoja, psalmeja, satiireja, henkilökuvauksia, viisauskirjallisuutta kuin myös sitä historiallista ainesta, joka Raamatussa esitetään - Jeesuksenkin suhteen - faktana, ja jonka ympärille historialliset rekonstruktiot tavallisesti rakennetaan. Monista suurista linjoista tutkijat ovat jo pitkään olleet yhtä mieltä, mutta nämä tulkintauomat ovat suureksi osaksi jääneet suuren yleisön ulottumattomiin.
Emerituspiispa Wille Riekkisen lähtökohta on, että Raamattua on aina tulkittava. Tämä koskee niin myyttisiä alkukertomuksia, Raamatun sisältämiä rakkausrunoja, psalmeja, satiireja, henkilökuvauksia, viisauskirjallisuutta kuin myös sitä historiallista ainesta, joka Raamatussa esitetään - Jeesuksenkin suhteen - faktana ja jonka ympärille historialliset rekonstruktiot tavallisesti rakennetaan. Monista suurista linjoista tutkijat ovat jo pitkään olleet yhtä mieltä, mutta nämä tulkintauomat ovat suureksi osaksi jääneet suuren yleisön ulottumattomiin.

Wille Riekkinen (s. 1946) on teologi, joka on toiminut lukuisissa tehtävissä kirkon piirissä, mm. Kuopion hiippakunnan piispana. Riekkisellä on monipuolinen ura myös akateemisessa maailmassa erityisesti Raamatun alkukielten, selitysopin ja tulkintaopin aloilla niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Wille Riekkinen
Formaatti Nid. 224 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Teos
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019