Jumalat, haltiat ja pyhät. Eletty ortodoksisuus Karjalassa 1000-1900

28,00 €
Tilattavissa
SKU
9789525031874

Jumalat, haltiat ja pyhät. Eletty ortodoksisuus Karjalassa 1000-1900 on historiallinen katsaus Karjalan kristillisyyteen.

Jumalat, haltiat ja pyhät. Eletty ortodoksisuus Karjalassa 1000-1900

Miten Bysantin kristillisyys levisi Karjalaan? Millaista paikallista uskonnollisuutta se kohtasi ja mitä tuosta kohtaamisesta kehittyi?

Karjalan historiaa ja uskonnollista kenttää on perinteisesti tarkasteltu kapeasti yhden kansan, alueen tai uskonnon muodon näkökulmasta. Jumalat, haltiat ja pyhät pyrkii ylittämään eri Karjaloiden ja etnisten ryhmien rajat ja tarkastelemaan elettyä uskontoa. Se vie tarkastelemaan Karjalan uskonnollista elämää kristinuskon saapumisesta alueelle aina Venäjän keisarikunnan lopulle.

Teos selvittää erilaisten perinteiden kohtaamista, rinnakkaiseloa ja kietoutumista toisiinsa. Mitä tiedetään niistä tavoista ja muodoista, joilla kristinuskosta tuli kansan elettyä ortodoksisuutta?

Jumalat, haltiat ja pyhät hahmottelee Karjalan monivaiheista uskontohistoriaa jatkuvuuden ja muutoksen näkökulmasta. Näin Karjalan värikkääseen uskonnollisuuteen avautuu monitasoinen näkymä.

Teuvo Laitila on uskontotieteilijä, joka tullut monelle tutuksi hyvänä luennoitsijana ja keskustelijana Helsingin, Turun ja Joensuun yliopistoissa. Hänet tunnetaan myös lukuisten tutkimusten ja kirjojen kirjoittajana sekä ajankohtaisista aiheista luennoivana henkilönä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Teuvo Laitila
Formaatti Nid. 257s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Suomen kirkkohistoriallinen seura
Copyright 2019