Jotain muutakin kuin tämä - Pohdintoja uskosta

29,65 € OVH: 32,95 €
Tilattavissa
SKU
9789520452780

Uskonnottomuudesta on tullut uusi normaali uskonnonfilosofisen pohdiskelun käydessä vilkkaana. Mitä uskominen oikeastaan tarkoittaa? 

Vaatiiko uskominen erityistä taipumusta tai lahjakkuutta, vai onko se vain harvoille ja valituille suotu armo? Millaisia käsityksiä kuolemattomuudesta eläteltiin muinoin, entä mitä sanoo luterilainen kirkko nykyään? Millaiseksi kuolemanjälkeinen elämä on kuviteltu kaunokirjallisuudessa? Miten on kuvattu helvettiä, entä taivasta?

Merete Mazzarella on aina kuulunut kirkkoon ja jopa kirjoittanut kirjan elämän tarkoituksesta, mutta uskonnollisten kysymysten käsittelyä hän on lykännyt tuonnemmaksi. Koronapandemia, veljen ja ystävien kuolemat sekä oman kuolevaisuuden tunnun voimistuminen ovat nyt kuitenkin saaneet hänet kysymään, mitä uskominen on ja mihin hän itse uskoo.

Mazzarella kuvaa haluaan oppia tuntemaan Jumala: hän alkaa käydä kirkossa, koettaa opetella rukoilemaan ja lukee Raamattua. Silloin hänen kuvansa Jeesuksesta kyllä muuttuu, mutta ei pelkästään parempaan suuntaan.

Merete Mazzarella (s. 1945), fil.tri, suomenruotsalainen kirjailija, kolumnisti ja kriitikko, pohjoismaisen kirjallisuuden professori emerita. Mazzarellan ajan ilmiöihin pureutuvat teokset ovat herättäneet poikkeuksetta vilkkaan keskustelun.

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Merete Mazzarella
Formaatti Sid. 181 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Tammi
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019