Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta

34,20 € OVH: 38,00 €
Varastossa
SKU
9789523452275

Suomennos keskiajan filosofian ja teologian tunnetuimman teoksen, Tuomas Akvinolaisen järkälemäisen Summa theologiae -kirjan, alkuosasta.

Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae on keskiajan filosofian ja teologian tunnetuin teos, jossa Tuomas pyrki käsittelemään kaikki teologiset ja filosofiset kysymykset. Hän pyrki yhdistämään aristoteelisen filosofian ja kristinuskon, ja häntä pidetään edelleen yhtenä katolisen kirkon pääopettajista.

Kirja Jumalan olemassaolo, ominaisuudet ja toiminta käsittelee teologian perusteita ja valaisee Tuomaan ajattelun lähtökohtia. Teos alkaa kuuluisalla Tuomaan viidellä eri tavalla tapahtuvalla Jumalan olemassaolon todistuksella, joita hän kutsuu ”viideksi tieksi”. Sen jälkeen tarkastellaan Jumalan olemisen tapaa ja ominaisuuksia, ja Jumalan toimintaa koskevassa jaksossa käsitellään Jumalan tiedon ja tahdon luonnetta ja kaikkivaltiutta.

Teokseen sisältyy suomentajan laaja johdanto, joka asettaa Tuomaan teoksen historialliseen yhteyteensä. Lukijan avuksi suomennokseen on laadittu myös perusteelliset selitykset.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tuomas Akvinolainen
Formaatti Sid. 450 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Copyright 2019