Enkelit ja filosofia

26,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789523451254

Enkelit ja filosofia 

Ajatus aineettomista olioista, jotka jollain tavoin muistuttavat ihmisiä mutta kuitenkin ratkaisevasti eroavat heistä, herättää monenlaisia kysymyksiä: niin ajan paikan ja liikkeen luonteesta kuin tiedollisista kyvyistä, tahdosta vapaudesta ja tunteistakin.

Kuinka enkelit luotiin? Onko enkeleillä oma vapaa tahto? Kuinka enkelit kommunikoivat? Miten pahan ongelma käy yksiin enkelien lankeemuksen kanssa?

Kirja sisältää Tuomas Akvinolaisen Summa theologiae -teoksen jaksot, jotka käsittelevät skolastista enkelioppia. Akvinolainen esitti mm. kokonaan uusia, aristoteelisesta fysiikasta poikkeavia ajatuksia liikeopista sekä uusia käsitteellisiä avauksia kognitiivisen psykologian peruskysymyksiin. Näin teos tarjoaa aatehistoriallisesti kiinnostavan ja tunnetuimman teologis-filosofisen näkökulman keskusteluun enkeleistä.

Teokseen sisältyy selitysosio ja laaja johdanto, jossa taustoitetaan keskiajan keskustelua enkeleistä ja skolastista filosofiaa yleisemmin.

Tuomas Akvinolainen (1225–1274) oli keskiajan merkittävimpiä teologeja ja filosofeja, joka pyrki yhdistämään aristoteelisen perinteen ja kristinuskon. Hänet tunnettiin lisänimellä Doctor angelicus, "enkelitohtori".

Suomennoksen sekä kattavat selitys- ja johdanto-osiot teokseen on laatinut Helsingin yliopiston systemaattisen teologian emeritusprofessori Reijo Työrinoja.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tuomas Akvinolainen
Formaatti Sid. 304 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Gaudeamus 2021
Copyright 2019