Ympäristökasvatus - Kestävän tulevaisuuden käsikirja

36,00 € OVH: 40,00 €
Varastossa
SKU
9789523700345

Ympäristökasvatus — Kestävän tulevaisuuden käsikirja -teoksessa käsitellään ympäristökasvatuksen perusteita muun muassa henkilökohtaisen ympäristösuhteen rakentumisen näkökulmasta.

Ympäristökasvatus — Kestävän tulevaisuuden käsikirja on kirjoitettu nykyhetken tarpeet huomioiden. Kirjassa käsitellään ympäristökasvatuksen perusteita muun muassa henkilökohtaisen ympäristösuhteen rakentumisen näkökulmasta. Tarkastelussa ovat niin ympäristöön liittyvien asenteiden ja arvojen muodostuminen kuin osallisuus ja toiminta ympäristön puolesta.


Teos pyrkii vastaamaan kysymyksiin, mitä uutta tietoa ympäristöstä tarvitaan, jotta ympäristökasvatusta voi toteuttaa monipuolisesti, ja kuinka ympäristöahdistuksen kasvaessa voidaan vahvistaa toivoa ja positiivista tulevaisuusajattelua. 


Kirja tarkastelee ympäristöä ja ympäristökasvatusta laaja-alaisesti. Muun muassa kestävän kehityksen tavoitteet, globaalikasvatus ja ilmastokasvatus ovat läheisesti kytköksissä ympäristökasvatukseen. Kirjassa on paljon konkreettisia esimerkkejä näistä eri näkökulmista.

Kirja on perusteos jokaiselle opettajalle, opettajaopiskelijalle ja kasvattajalle. Kirjan avulla lukija saa haltuunsa alan peruskäsitteet ja pääsee pohtimaan kestävän tulevaisuuden erilaisia näkökulmia ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Kirjan kirjoittajat Hannele CantellEssi Aarnio-Linnanvuori ja Sirpa Tani ovat kaikki alan kokeneita tutkijoita ja toimijoita.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Hannele Cantell, Essi Aarnio-Linnanvuori, Sirpa Tani
Formaatti nid. 267 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 PS-Kustannus
Copyright 2019