Viimeisiä keskusteluja - Peter Seewaldin kanssa

25,00 €
Varastossa
SKU
9789527153161
Viimeisiä keskusteluja -kirjassa Benedictus XVI avaa elämäänsä ja ajatuksiaan vuosien varrelta. Kirja sisältää myös syvällisiä sanoja kristinuskon ja kirkon tulevaisuudesta.
Benedictus XVI ilmoitti luopuvansa paavinvirasta 11. helmikuuta 2013, luopuminen tuli voimaan 28. helmikuuta. Ensimmäistä kertaa yli tuhanteen vuoteen ja ensimmäistä kertaa kirkon historiassa tosiasiallisesti hallitseva paavi luopui virastaan.

Peter Seewaldin haastattelukirjassa emerituspaavi Benedictus XVI kertoo ensimmäistä kertaa eroamistaan edeltäneistä vaikeista hetkistä. Hän vastaa myös lukuisiin kysymyksiin julkisesta ja yksityisestä elämästään, työstään ja elämänvaiheistaan.

Viimeisiä keskusteluja käy läpi henkilökohtaisia muistoja Joseph Ratzingerin lapsuusvuosista alkaen; hän kertoo yliopistourasta Saksan eri yliopistoissa, teologikollegoista, Vatikaanin II kirkolliskokouksesta, piispuudesta, työstä Uskonopin kongregaatiossa ja lopulta kahdeksasta vuodesta paavina. Samalla kirja sisältää syvällisiä sanoja kristinuskon ja kirkon tulevaisuudesta.

Uskon keskeisyyden uudelleen löytämistä korostanut Benedictus XVI ‒ paavi Franciscuksen mukaan ”suuri paavi” ‒ on itse nyt konkreettisesti elämän viimeisten kysymysten edessä.

Saksalainen toimittaja Peter Seewald (s. 1954) on julkaissut kolme aiempaa haastattelukirjaa Joseph Ratzingerin/ Benedictus XVI:n kanssa. Niistä on suomennettu Maailman valo (KATT 2014).

Lisätietoja
Fyysinen koko 135 x 210 mm.
Kirjailija / Artisti Benedictus XVI
Formaatti nid. 250 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2017 Katolinen tiedotuskeskus
Copyright 2019