Venni ja Lyly - Ruokasankarit

22,50 €
Varastossa
SKU
9789523548817

Venni ja Lyly - Ruokasankarit -kirja kertoo hauskalla tavalla ruoan alkuperästä ja kokoaa yhteen vinkit ruokahävikin vähentämiseksi. Mukana myös reseptejä! 

”Ei saa heittää ruokaa roskiin”, kuulee Venni kotona toistuvasti. Mitä väliä sillä muka on?

Venni ja pehmolelukaveri Lyly alkavat yhdessä selvittää, mistä ruoka lautaselle tulee. Kuinka kauan ruis matkaa siemenestä leiväksi, ja mistä banaanit ilmestyvät kauppaan? Miksi jotkut ruuat vaativat luonnolta erityisen paljon, ja miten lehmien pierut liittyvät asiaan? Mihin biojäte päätyy kotiroskiksesta? Pikkuhiljaa kaveruksille valkenee, että ruoka on aivan liian arvokasta tuhlattavaksi. Niinpä Venni ja Lyly päättävät taistella ruokahävikkiä vastaan ja ryhtyvät ruokasankareiksi.

Huumorilla ja oivaltamisen ilolla kuorrutetun tiedon lisäksi Venni ja Lyly - Ruokasankarit -kirjassa on reseptejä ja tehtäviä kaikille oman elämänsä ruokasankareille sekä hyödyllisiä ja rahanarvoisia hävikkivinkkejä koko perheelle.

Anni Pyykkö on viestinnän ammattilainen, joka työskentelee ruuantuotannon parissa. Kahden lapsen äidillä on myös kieltenopettajan pätevyys. Vapaa-aika kuluu usein omalla viljelypalstalla häärien tai sen antimista kokkaillen.

Eveliina Netti on kuvittaja, kuosisuunnittelija ja kahden lapsen äiti. Värikkäällä ja leikkisällä tyylillään hän loihtii tarinoita kirjoihin, vaatteisiin ja sisustukseen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Anni Pyykkö, Eveliina Netti
Julkaisuvuosi, julkaisija 2024 Lasten Keskus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019