• 020 754 2350

Vapaan tahdon filosofia

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Aku Visala
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Gaudeamus
Formaatti Nid. 310 s.

Vapaan tahdon filosofia

Teos johdattaa lukijan viimeaikaisiin filosofisiin ja tieteellisiin väittelyihin, jotka koskevat vapaata tahtoa.
TAI
30,60 €

OVH: 34.00 €

Tuotenumero: 9789524954921

Saatavuus: Varastossa


Kysymykset vapaasta tahdosta liittyvät läheisesti niin etiikkaa, metafysiikkaan, psykologiaan kuin yhteiskuntatieteisiinkiin. Miten inhimillistäkäyttäytymistä voidaan selittää? Ovatko ihmiset vastuullisia teoistaan? Entä tekoäly ja robotit?

Aivojen, tietoisuuden ja vastuun suhteesta keskustellaan vilkkaasti. Keskusteluun olennaisesti liittyvä kysymys vapaasta tahdosta on aina ollut yksi filosofian, teologian ja tieteen suurista arvoituksista. Ihmisillä todennäköisesti on vapaa tahto. Se ei kuitenkaan välttämättä ole juuri sellainen kuin olemme kuvitelleet.

Aku Visalan teos Vapaan tahdon filosofia esittelee vapaata tahtoa koskevat päänäkemykset perusteluineen sekä luo perusteellisen katsauksen tahdonvapautta koskevaan filosofiseen ja tieteelliseen nykykeskusteluun. Teos pohtii myös viimeaikaisia neurotieteiden ja kognitiotieteiden tuloksia, joiden perusteella tahdonvapautta on kyseenalaistettu. Samalla se tarkastelee laajasti näkökulmia minuuteen ja moraaliseen vastuuseen.

Teologian tohtori Aku Visala on uskonnonfilosofian dosentti ja akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut tutkijana myös Oxfordin, Princetonin ja Notre Damen yliopistoissa. Visalan tutkimukset liittyvät filosofian, teologian ja kognitiotieteiden risteyskohtiin.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä on olla kristitty

Mitä on olla kristitty

18,00 €
Johdatus kristinuskoon

Johdatus kristinuskoon

30,00 €
Sisälle Septuagintaan

Sisälle Septuagintaan

28,00 €
Alkukirkon salaisuus

Alkukirkon salaisuus

26,10 €
Isä meidän

Isä meidän

26,90 €