Vapaan tahdon filosofia

19,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789524954921
Teos johdattaa lukijan viimeaikaisiin filosofisiin ja tieteellisiin väittelyihin, jotka koskevat vapaata tahtoa.

Kysymykset vapaasta tahdosta liittyvät läheisesti niin etiikkaa, metafysiikkaan, psykologiaan kuin yhteiskuntatieteisiinkiin. Miten inhimillistäkäyttäytymistä voidaan selittää? Ovatko ihmiset vastuullisia teoistaan? Entä tekoäly ja robotit?

Aivojen, tietoisuuden ja vastuun suhteesta keskustellaan vilkkaasti. Keskusteluun olennaisesti liittyvä kysymys vapaasta tahdosta on aina ollut yksi filosofian, teologian ja tieteen suurista arvoituksista. Ihmisillä todennäköisesti on vapaa tahto. Se ei kuitenkaan välttämättä ole juuri sellainen kuin olemme kuvitelleet.

Aku Visalan teos Vapaan tahdon filosofia esittelee vapaata tahtoa koskevat päänäkemykset perusteluineen sekä luo perusteellisen katsauksen tahdonvapautta koskevaan filosofiseen ja tieteelliseen nykykeskusteluun. Teos pohtii myös viimeaikaisia neurotieteiden ja kognitiotieteiden tuloksia, joiden perusteella tahdonvapautta on kyseenalaistettu. Samalla se tarkastelee laajasti näkökulmia minuuteen ja moraaliseen vastuuseen.

Teologian tohtori Aku Visala on uskonnonfilosofian dosentti ja akatemiatutkija Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut tutkijana myös Oxfordin, Princetonin ja Notre Damen yliopistoissa. Visalan tutkimukset liittyvät filosofian, teologian ja kognitiotieteiden risteyskohtiin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Aku Visala
Formaatti Nid. 310 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Ihmeellinen armo
    Ihmeellinen armo
    10,00 € OVH: 24,00 €
  2. Valoa ja voimaa elämän tielle
    Valoa ja voimaa elämän tielle
    12,00 € OVH: 27,00 €
Copyright 2019