Vanhan testamentin heprean ja aramean sanakirja

83,00 €
Tilattavissa
SKU
9789511385110
Vanhan testamentin heprean ja aramean sanakirja avaa Raamatun tekstien ajatusmaailmaa kuvaamalla suomalaisilla sanoilla heprean ja aramean sanojen semanttista kenttää.

Vanhan testamentin heprean ja aramean sanakirja sisältää Biblia Hebraica Stuttgartensian sanaston. Mukana on myös ainoastaan alaviitteissä olevia lukutapoja. Lisäksi sanakirjaan on otettu apokryfikirjoihin kuuluvan Sirakin kirjan heprealaisen tekstin sanasto. Hakusanoja on yhteensä yli 9100.


Hakusana-artikkeleissa on sanojen erilaisten suomenkielisten vastineitten lisäksi myös sanontoja, jotka saattavat poiketa sanan perusmerkityksestä. Epävarmoissa tapauksissa kullekin heprean sanalle on annettu mahdollisia vaihtoehtoja. Käyttäjää helpottavat myös useiden sanojen – erityisesti verbien – kielioppimuotojen selitykset.


Sanakirja on tarkoitettu suomalaisille Raamatun alkukielten opiskelijoille, mutta myös seurakuntien työntekijöille, jotka haluavat perehtyä tarkemmin Raamatun sanomaan.


Vanhan testamentin hepean ja aramean sanakirja on uudistettu, korjattu ja laajennettu painos Matti Liljeqvistin kirjasta Heprea – suomi, aramea – suomi Vanhan testamentin sanakirja. Teos eroaa edeltäjästään muun muassa siinä, että sanan erilaisia merkityksiä ei ole translitteroitu vaan ne on kirjoitettu kaikki hepreankielisin kirjaimin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Liljeqvist Matti
Formaatti nid. 614 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2011 Finn Lectura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Vastarintausko
    Vastarintausko
    9,90 € OVH: 26,90 €
  2. Raamatun käyttöohje 4
    Raamatun käyttöohje 4
    23,20 € OVH: 26,00 €
Copyright 2019