Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys

31,30 € OVH: 35,00 €
Varastossa
SKU
9789523450967

Suomalaisen Valter Juveliuksen kaivaukset vuonna 1911 Jerusalemissa päättyivät suureen mellakkaan ja kansainväliseen mediakohuun. Juvelius uskoi löytäneensä salakirjoituksen joka paljasti liitonarkin kätköpaikan. Huima tosielämän seikkailiuarina!

Vuonna 1911 salaperäiset kaivaukset Jerusalemissa päättyvät suureen mellakkaan ja kansainväliseen mediakohuun. Kaiken tomun ja myllerryksen keskellä seisoo suomalainen runoilija ja maanmittari Valter Juvelius (1865–1922). Kuka Juvelius oikein on, ja miten hän on tilanteeseen päätynyt?

Juvelius oli retkikuntineen paikalla etsimässä Vanhassa testamentissa mainittua kuuluisaa liitonarkkia. Siinä kerrottiin olevan kaksi kivitaulua, jotka sisälsivät Jumalan Moosekselle antaman lain ja käskyt. Juvelius uskoi löytäneensä salakirjoituksen, joka paljasti Jerusalemin temppelin aarteiden kätköpaikan.

Uskomattomassa tosielämän seikkailutarinassa Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys matkataan suomalaisrunoilijan aarrejahdin vaiheisiin. Mikä oli salakirjoituksen rooli liitonarkin metsästyksessä? Kuinka Juvelius onnistui saamaan rahoituksen kaivauksilleen? Miksi retkikunta pyrki toimimaan niin salamyhkäisesti?

Juveliuksen huima tarina avaa myös, millä tavoin tieteen rajat on aiemmin hahmotettu ja miten käsitykset mahdollisen ja mahdottoman rajoista ovat historian saatossa muuttuneet. Jerusalemiin ja Temppelivuoren alueeseen liittyvät jännitteet sen sijaan ovat yhä hyvin samankaltaisia kuin 1900-luvun alussa.

Timo R. Stewart, VTT, työskentelee vanhempana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa Euroopan ja Lähi-idän suhteiden parissa. Hänen teokselleen Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys (2020) myönnettiin Lauri Jäntin tietokirjapalkinto ja tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus. Häneltä ilmestyy syksyllä teos Luvatun maan lumo - Israelin kristityt ystävät Suomessa.

Lisätietoja
Fyysinen koko 390 s.
Kirjailija / Artisti Timo R. Stewart
Formaatti sid.
Julkaisuvuosi, julkaisija Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019