Uskonto ja maailmanpolitiikka

29,70 € OVH: 33,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523450165

Maailmanpolitiikkaa on mahdotonta ymmärtää huomioimatta uskontojen roolia eri maissa. Uskonto ja maailmanpolitiikka -kirjassa liikutaan ympäri maailman ja selvitetään ajankohtaisten poliittisten tapahtumien uskonnollisia ulottuvuuksia.

Uskonto ja maailmanpolitiikka -kirja tarkastelee, miten uskonto vaikuttaa kansallisen politiikan kautta kansainvälisten suhteiden muotoutumiseen ja valtioiden tapoihin harjoittaa ulkopolitiikkaa. Samalla se avaa uskontojen kytköksiä konflikteihin ja niiden sisäistä moninaisuutta maailmanpolitiikan muovaajana sekä osoittaa, että uskonnollis-poliittista ääriajattelua esiintyy kaikissa uskontoperinteissä.

Teoksessa liikutaan ympäri maailman ja selvitetään ajankohtaisten poliittisten tapahtumien uskonnollisia ulottuvuuksia Balkanilta Brasiliaan ja Saudi-Arabiasta Sudaniin. Kun Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit ottavat mittaa toisistaan, vastakkain ovat paitsi maailman suurimpien ydinasevaltojen myös itseään maailman kristittyjen ja konservatiivisten arvojen puolustajana pitävien kansakuntien johtohahmot.

Heikki Pesonen, FT, on uskontotieteen dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.
Tuula Sakaranaho, FT, on Helsingin yliopiston uskontotieteen professori.
Sini Paukkunen, VTT, FM, TM, lähetysneuvos, työskentelee ulkoasianministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikön päällikkönä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Heikki Pesonen, Tuula Sakaranaho, Sini Paukkunen, toim.
Formaatti nid. 365 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 Gaudeamus
Copyright 2019